Solved Hotdesking with Yealink - Forbidden Error

Discussion in '3CX Phone System - General' started by FMRS_IT, Jan 29, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. FMRS_IT

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I am testing the hotdesking feature following this video ().

    I am using a Yealink T19P E2 and a T21P E2 to test. I can successfully assign the hotdesking special extensions to them and from the management console I can see they are provisioned. I then setup two extensions for testing (following the video) and have the hotdesking option ticked, but when I try the *77*[extension]* I get call failed forbidden error. I have consulted the hotdesking guide (https://www.3cx.com/docs/hot-desking/) and it mentioned my error but I have no other dial code that starts with *77 or *7 for my settings.

    Both phones have the most up-to-date firmware which is 53.82.0.20.

    Any help would be appreciated.
     
  2. mariosM_3CX

    mariosM_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Nov 1, 2017
    Messages:
    406
    Likes Received:
    38
    Hello @FMRS_IT

    Please go to Management Console >> Settings >> Parameters and search for HOTDESKING_DIALCODE
    Is this parameter configured?
     
    FMRS_IT likes this.
  3. FMRS_IT

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    No, it's not configured. I will go ahead and add it. What value should I set it to be?
     
  4. mariosM_3CX

    mariosM_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Nov 1, 2017
    Messages:
    406
    Likes Received:
    38
    While in MMC >> Settings >> Parameters click on Add and use the following:
    Name: HOTDESKING_DIALCODE
    Description: The dial codes used for hotdesking
    Value: *77*

    Click OK and try dialing now *77*ext_number*
     
    FMRS_IT likes this.
  5. FMRS_IT

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Working! Perfect. Thank you. How come it didn't have the parameter before?
     
  6. mariosM_3CX

    mariosM_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Nov 1, 2017
    Messages:
    406
    Likes Received:
    38
    I can't be sure to be honest. I saw this error once before, but in that case it was manually deleted.
     
    FMRS_IT likes this.
  7. FMRS_IT

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I see, anyway, thank you so much!
     
  8. mariosM_3CX

    mariosM_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Nov 1, 2017
    Messages:
    406
    Likes Received:
    38
    You are welcome, glad to help!
     
Thread Status:
Not open for further replies.