How actually FAX should work?

Discussion in '3CX Phone System - General' started by igor.snezhko, Jan 15, 2008.

  1. igor.snezhko

    igor.snezhko Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    642
    Likes Received:
    1
    Hi!
    I was set my gateway to authomatically recognize t.38 calls. Then I configure inbound line (from gateway) to transfer all calls to internal fax extension. But when users call from faxes they complains that fax calls get busy. When I call to this line from standart phone I also get busy signal, no the fax tone.

     
  2. weebnuts

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    I'm getting the same problem, is it because 3cx does not support fax thru SIP provider?
     
  3. igor.snezhko

    igor.snezhko Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    642
    Likes Received:
    1
    No, I have full version with fax. 3CX cannot handle fax call for some reason :cry:
     
  4. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,731
    Likes Received:
    41
    Fax support requires a licensed version and a supported gateway. Currently supported are Grandstream, Patton and Audiocodes.

    If you have one of those gateways and are a 3CX partner then please contact support.
     
  5. rico06

    rico06 New Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    It seems that I am not alone not tounderstand how the fax T38 work

    Yes I have a registered version !!!!
     
  6. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,731
    Likes Received:
    41
    Do you have a supported gateway? Audiocodes, Grandstream or Patton. It seems you do not and fax is NOT supported if not using any of those gateways.

    We can not test all combinations that are available on the market. Thats why we recommend particular gateways, phones and VOIP providers.
     
  7. igor.snezhko

    igor.snezhko Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    642
    Likes Received:
    1
    I use Dlink DVG-6004S (4 FXO). It's supporting T.38 protocol but cannot work with 3CX fax. Very strange!
     
  8. rico06

    rico06 New Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    and what about the linksys spa9000, can I use it as a T38 gatway and what configuration should I use ???
     

Share This Page