How to Activate RingGroup in Call Control API

Discussion in 'CRM / Helpdesk / App Integration' started by VITS 3CX, Mar 16, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. VITS 3CX

    Joined:
    Mar 12, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    How to Activate RingGroup by *9 in Call Control API
     
  2. edossantos

    edossantos Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    1,449
    Likes Received:
    115
    Hello @VITS 3CX,

    That's the dial code to start an intercom call. For example, you dial *9100 if you want to make an intercom call to extension 100. If you need to make a call to that number from the 3CX Call Control API, you just use the MakeCall method and set one of the endpoints to "*9100".

    Kind regards.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. VITS 3CX

    Joined:
    Mar 12, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Thanks for valuable response.
     
  4. edossantos

    edossantos Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    1,449
    Likes Received:
    115
    Please note that the dial code is disabled by default. You might need to go to your 3CX Console > Settings > Dial Codes > and set the value *9 (or any other) for Paging.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. VITS 3CX

    Joined:
    Mar 12, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    How to play voice on given extension during call in Call Control API
     
  6. edossantos

    edossantos Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    1,449
    Likes Received:
    115
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. VITS 3CX

    Joined:
    Mar 12, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    sir how to use of Announcement class in call control api and how to play these Announcement in given extension
     
  8. edossantos

    edossantos Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    1,449
    Likes Received:
    115
    That's not the way to go. Please use the suggested approach I've explained in the other thread.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.