Solved How to configure Yealink EXP40 in 3CX web panel

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Matt Stephens, Mar 9, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Matt Stephens

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    I'm having the same issue as this post here
    https://www.3cx.com/community/threads/yealink-exp40-dss-keys-clearing-on-power-loss.41757/

    We have Yealink T46S Phones, two of them have the EXT40 expansion module. I can configure the expansion module buttons via the phone's web interface, but every time it sends a provision request to the server those buttons get wiped out. It's a real pain to reconfigure every time.

    My question is, how do I configure the expansion module in the 3CX panel instead of the phone web page? Adding BLF buttons just give extra pages on the phone LCD, I can't find a way to configure the exp40 itself
     
  2. Matt Stephens

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
  3. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    2,956
    Likes Received:
    180
    Looking in the template... Are you starting with the right BLF Key?

    {IF ua=SIP-T46G,SIP-T46S}
    #Expansion module1 key1
    {IF blf28}
    expansion_module.1.key.1.type = %%DKtype%%
    expansion_module.1.key.1.line = %%Line%%
    expansion_module.1.key.1.value = %%type%%
    expansion_module.1.key.1.pickup_value = %%PickupValue%%
    expansion_module.1.key.1.label = %%label%%
    expansion_module.1.key.1.extension = %%PickupValue%%
    expansion_module.1.key.1.xml_phonebook =
    {ELSE}
    expansion_module.1.key.1.type = 0
    {ENDIF}
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Matt Stephens

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Thanks Craig, I'm pretty sure that is my problem - going to try it out now.
     
  5. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    2,956
    Likes Received:
    180
    Better off going with the correct BLF number listed here than changing the template in my opinion.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Matt Stephens

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Yep, just start configuring BLFs at number 28, leaving the rest blank. Works like a charm
     
    craigreilly likes this.
  7. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    2,956
    Likes Received:
    180
    Now if they would add a "Add 5 BLF's" or "Add 10 BLF's" then it would make it easier... and a "COPY BLF FROM EXT" to make it easier. :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Matt Stephens

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Yes, that would be great
    Even import a text file would make it much easier.
    to have to click dropdown, BLF, dropdown, Extension#, 40 times is quite tedious.
    However, it is much easier than the phone webpage itself, and now I know I won't ever have to do it all over again (this was at least the 4th time for each phone).
     
Thread Status:
Not open for further replies.