how to "green" 3cx phone system?

Discussion in '3CX Phone System - General' started by rewing, Oct 19, 2007.

  1. rewing

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    A lot of software have been greenized. A green software means it won't add anything into system register talbe.

    I read about manually start and stop service via .bat file. And I can't help thinking about how to realize green 3cx.

    for green 3cx. We could copy all the files from directory "3CX PhoneSystem" and paste it to another PC. The following stuff is to make a batch file to run the services. I wonder how to make this batch file to realize it?

    Is it possible?
     
  2. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,821
    Likes Received:
    1
    please specify a list these "greenized" software :shock:
     
  3. rewing

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    greenize means you don't have to make change in system registry! the program can run instance and don't need to install it.
     
  4. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,821
    Likes Received:
    1
    I understand what "greenized" means.
    I asked for list of titles.

    Thanks
     
  5. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,677
    Likes Received:
    23
    To install 3Cx Phone System on another PC, you need to run setup again. You can not just copy the files....
     
  6. RobLloyd

    RobLloyd Member

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    I think he realized that it needs to be installed an the other system, like most other software out there.

    The closest you can get with a lot of software including 3CX is using a virtual machine. If you use Virtual PC you can run 3CX on 1 system and if you needed to you can move the virtual files (only 2 of them) to the new PC.

    When software that runs as a service (so you don't need to log in for it to run) you always have to do somekind of installation.
     

Share This Page