how to use %callid% on 3cx assistant

Discussion in '3CX Phone System - General' started by rizzz, Sep 28, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rizzz

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I want to create an executable program that display the number of the caller.

    So, what should i mention on my program do it?

    How can do it using 3cx assistant?

    i read this : http://wiki.3cx.com/api/crm-api , but i have not understand anything.

    Please help :cry:

    Regards :mrgreen:
     
  2. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    You can build your executable to pickup arguments, and then 3CX can pass them on.

    So for a url you could trigger,

    http://domain.com/query?=%callid%

    And then windows would start the default web browser program.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. rizzz

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Thanks tpinnovations,

    What arguments do you talk about? I need help for this part.

    How can i know the number of the caller?
     
  4. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,887
    Likes Received:
    190
    Please see manual for exact usage. At present this feature only works with Snom phones

    The URL to enter will depend on the model of phone that you are using. For example, to use this feature with a SNOM phone, insert the following URL
    http://10.172.0.116/command.htm?number=%number%
    where 10.172.0.116 is the IP of your phone. Calls will then be triggered as if the number was entered on the phone!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. rizzz

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi Nick,

    Thanks for answering but what i'm trying to do is to display the phone number on my PC screen but not on my phone.
     
  6. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Instead of building something, just use the 3CX VoIP Phone or 3CX Assistant and it will pop up who's calling.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. rizzz

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi,

    That's true but i need to do this program because for later i'll extend this program for doing more complex things for my office.

    Sorry for my bad english,

    :mrgreen:
     
  8. rizzz

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I really need to know how to do it?

    Please help me,
     
  9. KerryG

    KerryG Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    960
    Likes Received:
    0
    There is documentation available for the 3CX API in the Wiki. Nobody here is going to teach you programming skills, that is beyond the scope of this forum. If you don't understand how to use API calls within an application you are writing then you may need to hire someone that can do this for you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.