Solved I can't receive inbound calls

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Arturo, Jan 4, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Arturo

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I've setup the trunk and it's registered, the outbound calls work fine but when i do an inbound call, the telephone doesn't ring. I tried with CloudItalia trunk and works fine all. The trunk that i'm using is TWT.
     
  2. eddv123

    eddv123 Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    916
    Likes Received:
    139
    Hi Arturo,

    Do you get a response at all - for example a prompt from 3CX (you can normally recognize them) if yes then the calls are reaching the PBX but you have not routed correctly - for example an inbound rule from the Trunk to destination.

    If you are getting a tone or no response at all then I would say it would be something provider side, most have a platform you can log in to for diagnostics etc.
     
    #2 eddv123, Jan 4, 2018
    Last edited: Jan 4, 2018
  3. Arturo

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    The TWT inbound route was setup like CloudItalia inboud route, only i changed DID.
     
  4. eddv123

    eddv123 Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    916
    Likes Received:
    139
    So if you call that DDI what response do you get ? is it a tone or a prompt ?

    If you are using an IP phone you may also get a message on the screen - let us know what this says if any.
     
  5. Arturo

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    The response is a tone
     
  6. eddv123

    eddv123 Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    916
    Likes Received:
    139
    If you run your VERBOSE logs do you see the call hitting 3CX:
    https://www.3cx.com/docs/collecting-logs-for-3cx-support/

    If not I would contact your provider about the status of that DDI. Have they confirmed it has been ported across ? Do any other DDI's (if you have a block) work on that trunk ?
     
  7. Arturo

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I've done an inboud call and this are the log files
     
  8. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    4,443
    Likes Received:
    282
    Hello @Arturo

    First and most important: Never post support info in the forum. Therefore i have deleted them.
    If you are using a non supported provider which is never recommended try using the Generic template as that has more "generic" settings and not specific settings for providers .

    Regarding the issue you are facing from the provided files i can see that there is a Cancel message arriving from your provider the same second the Invite arrives.

    2018-01-04_15h15_52.png

    I would recommend contacting your provider and asking them why they the cancel message immediately after the invite. Or use a supported provider that has been tested by 3CX and we can further assist if there is an issue.
     
    eddv123 likes this.
  9. Arturo

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Thanks for support, i've tried with CloudItalia and works because it's supported. TWT not. I've opened a ticket to my provider.
     
  10. Arturo

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Issue solved, I disabled the trunk on my other voip switchboard and now it works.
     
Thread Status:
Not open for further replies.