Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Inbound call won't connect

Discussion in '3CX Phone System - General' started by HughNZ, May 11, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. HughNZ

    Joined:
    May 11, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi Everyone,

    Hoping you can help with an issue I have here. I think it may be after applying the latest service packs, inbound calls no longer work. I am running 3CX version 9, was on SP3, now on SP5a. My set up is as follows:

    POTS phone line --> Linksys SPA3102 (10.5.1.3) --> 3CX (10.5.1.5) --> Linksys SPA2102 (10.5.1.4) --> Analogue phone

    If I set the incoming call on the POTS line to go direct to my extension (101), it just keeps ringing. Here are the logs:

    Code:
    421  [CM503016]: Call(19): Attempt to reach <sip:101@10.5.1.5:5060> failed. Reason: Not Acceptable HereReason Unknown
    22:33:57.406  [CM503003]: Call(19): Call to sip:101@10.5.1.5 has failed; Cause: 488 Not Acceptable Here; warning: Media type not available; from IP:10.5.1.4:5060
    22:33:57.375  [CM503025]: Call(19): Calling Ext:Ext.101@[Dev:sip:101@10.5.1.4:5060]
    22:33:57.328  [CM503004]: Call(19): Route 1: Ext:Ext.101@[Dev:sip:101@10.5.1.4:5060]
    22:33:57.328  [CM503010]: Making route(s) to <sip:101@10.5.1.5:5060>
    22:33:57.328  [CM505002]: Gateway:[Phone Line] Device info: Device Identified: [Man: Linksys;Mod: SPA Series;Rev: General] Capabilities:[reinvite, no-replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [Linksys/SPA3102-5.1.10(GW)] PBX contact: [sip:10000@10.5.1.5:5060]
    22:33:57.312  [CM503001]: Call(19): Incoming call from 288997890@(Ln.10000@Phone Line) to <sip:101@10.5.1.5:5060>
    If a call comes in via a VOIP line, it works fine. Its only a problem coming through the POTS line on the Linksys SPA3102.

    Any help would be greatly appreciated.

    Cheers, Hugh.
     
  2. davidbenwell

    davidbenwell Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    704
    Likes Received:
    0
    The quickest way to resolve this is to do a reset of the Linksys SPA3102 and get 3CX to provision it and see if that sorts it out.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,113
    Likes Received:
    329
    Codec issue?
     
  4. davidbenwell

    davidbenwell Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    704
    Likes Received:
    0
    thats what i thought, but it should default to g711 unless changed by the user
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. HughNZ

    Joined:
    May 11, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Re-provisioning the SPA3102 worked. Thanks for your help.
     
Thread Status:
Not open for further replies.