Inbound Rules / DID

Discussion in '3CX Phone System - General' started by devito33, Aug 4, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. devito33

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hiya,

    I have a Voipfone.co.uk account with 3 numbers, 2 * geographic and 1 * 0800 which is fine.

    Within my 3CX config, the Voip provider appears to have inbound rules set with the DID's having inbound rules also.
    Problem is, it appears the Voip provider rules are over-riding the DID rules which differ - for a reason :)

    Anyone any idea what I'm doing wrong or if indeed it can be done ?

    TIA
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,375
    Likes Received:
    231
    It really isn't clear as to what the problem is. You need to restate what is actually happening and what you want (expect) to happen. Are you not receiving calls? Do they go to the wrong extensions? Can you not make calls?
     
  3. devito33

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    When adding a voip provider, the wizard assigns rules for handling inbound calls ie forward to an extension, a ring group, an auto attendant etc.

    When I add the two DID's they have similar rules which can be different to the voip provider rules ie one DID's inbound calls are transferred to an IVR and the other goes directly to an extension ie one different rule for each DID.

    The problem is, these rules are not being applied, only the rule on the overall voip provider/port appears to be taking effect. If this is the case, there's little point in the DID rules if you know what I mean....


    tia
     
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,375
    Likes Received:
    231
    So, if I understand correctly...you've got two different DID's but put them into the same trunk group on the 3CX? You want each numbers incoming call to go to a different location/extension, etc. ? Have you tried putting each number in it's own trunk group each with it's own rules rather than a common group?
     
  5. devito33

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    That is correct.

    It won;t let me, I have one "account" with the voip provider with one set of authentication credentials, if I add a second trunk 3cx won;t let me as I've already one in place with the username/authentication details already :(


    Will I have to have 2 trunks ? Seems bizarre...
     
  6. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    TIA,

    Sorry for inconvenience but... we didn't develop the "Voipfone.co.uk". Could you please provide at least one hint (or at least a one piece of information) how to help you to investigate the problem?
    Did you read that post? (http://www.3cx.com/forums/forum-rules-read-to-get-answers-93.html)

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. devito33

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I know you didn't, you developed 3cx which is what I am using as my PBX taking the SIP trunk from voipfone who are the voip provider.

    I'm not sure there are any different ways for me to describe the current problem....

    When adding a voip provider (voipfone) the 3CX wizard asks to configure inbound rules on how to handle the inbound call. This rule over-rules and inbound rule setup for the DIDs, I need the DID rules to take priority over the apparent voip provider rules.

    Thanks in advance...
     
  8. devito33

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Problem resolved, have dumped voipfone.co.uk why ? They don't present the DDI which is very handy indeed !
     
  9. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    Pesonally I'm glad to know that the final solution didn't require any sophisticated procedures related to PBX configuration :)

    Thanks a lot for information
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.