Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Inconvenience Registering VOIP LIne

Discussion in '3CX Phone System - General' started by codigit, Oct 2, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. codigit

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Hey i have a little inconvenince the voip provider lines are not registering, i dont know what can be wrong, say somehting like the STUN inconvenience and mention firewalls too, i will post a little things of the log.... i have 4 voip providers and the calls are going out but llook like are not registered

    20:59:44.831 ExtLine::Register [CM010002] Line DN='10004' device='VOIPProvider4' can not be registered. External IP isn't resolved.
    20:59:44.831 ExtLine::Register [CM110001] Use External IP for device line registration DN='10004' device='VOIPProvider4'
    20:59:44.831 ExtLine::Register [CM010002] Line DN='10001' device='VOIPProvider1' can not be registered. External IP isn't resolved.
    20:59:44.831 ExtLine::Register [CM110001] Use External IP for device line registration DN='10001' device='VOIPProvider1'
    20:59:44.831 ExtLine::Register [CM010002] Line DN='10003' device='VOIPProvider3' can not be registered. External IP isn't resolved.
    20:59:44.831 ExtLine::Register [CM110001] Use External IP for device line registration DN='10003' device='VOIPProvider3'
    20:59:44.781 ExtLine::Register [CM010002] Line DN='10002' device='VOIPProvider2' can not be registered. External IP isn't resolved.
    20:59:44.781 ExtLine::Register [CM110001] Use External IP for device line registration DN='10002' device='VOIPProvider2'
    20:59:40.986 CallMgr::failResolveExtIp [CM200001] Failed to resolve external IP!
    20:59:40.986 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:37.951 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:34.897 StunClient::process [CM115001] Send initial STUN request to 64.69.xx.xx
    20:59:34.897 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:31.803 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:28.788 StunClient::process [CM115001] Send initial STUN request to 64.69.xx.xx
    20:59:28.678 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:25.664 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:22.529 StunClient::process [CM115001] Send initial STUN request to 64.69.xx.xx
    20:59:22.429 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:19.345 StunClient::process [CM215001] STUN failed to resolve external IP using server 64.69.xx.xx
    20:59:15.329 StunClient::process [CM115001] Send initial STUN request to 64.69.xx.xx

    PLEASE HELP ME WITH THIS>>THANKS
     
  2. RobLloyd

    RobLloyd Member

    Joined:
    Oct 13, 2006
    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    I just had this myself. I restarted the 3CX services and all was well again. Not sure what happened.

    How many lines do you have? You have 4 VOIP lines listed here. How many PSTN lines do you have?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. codigit

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I just have 1 pstn line

    I think the inconvenience is with the port of the router, i have to open i really dont know im confused about, it was working great in my house but when i installed in the office is not registering the line..

    Im using 2 pap2 and 1 SPA-3000 so i have 5 extension and 1 pstn line..

    Thats all and the calls are going out great trought the voip system but looks like are not registering the line.. and i restart the system many times
     
  4. miraportuga

    miraportuga Member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    297
    Likes Received:
    0
    Have you opened every single port on your router needed for 3CX to work?
    I have like this
    Port opened: 3478 TCP and UDP
    5060 TCP and UDP
    9000-9020 UDP

    Cheers
     
Thread Status:
Not open for further replies.