initial call/answer audio delay

Discussion in '3CX Phone System - General' started by rmayer, Jun 24, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rmayer

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    I am receiving complaints from our users that when they make calls there is about a 1-2 second delay before they start to hear any audio coming from the other end, people will start talking on the other end before they can hear them. Also, there is the delay when a user answers a call that was forwarded to an outside line. The phone rings on their end, they answer, but the caller on the other end can't hear them for a couple seconds.

    Here is our setup:

    Dell R200 Xeon 3065 @ 2.33GHz, 4GB, Win 2003 32bit
    Dell Powerconnect 3448p switches for phones, all switches connect to a Powerconnect 5324
    running 3CX Ver 9 Beta 2 (upgraded about 3 days ago, still same delay issue)
    Patton 4960 connected to Verizon T1 NI2 protocal
    Nexvortex SIP trunk (slightly less delay than the patton, but still a delay)
    30 x Cisco SPA504g phones
    80 x Polycom 321 phones
    20 x 3CXPhone users

    The 3cx server is dual-homed with a separate phone network on 192.168.50.x and our main network on 192.168.0.x

    I've attached a test call that I made to a number that has a quick message that cannot be heard because of the audio delay (sometimes I can hear the end of the message). When I call this same number from any other place you can hear the entire message without any issues.

    Any ideas what could be causing this?

    Thanks
     

    Attached Files:

  2. carolinainnovative

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    369
    Likes Received:
    5
    Any way we can get the log posted in verbose mode? You will have to restart 3cx services, but it might help. Also, post a wireshark capture if you can.
     
  3. rmayer

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Verbose logs attached
     

    Attached Files:

  4. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    Delivery of audio wasn't delayed by PBX. Both participants are talking directly.
    Wireshark capture of problematic call may provide additional information.

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. sjlambert

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    @rmayer - did you ever get to the bottom of the initial call answer audio delay?

    I am experiencing the same issue. I've tested with 2 different types of handsets (Grandstream GXP2100 and Linksys SPA-941) and get the same experience - a 1 to 2 second delay in the call being connected after answering.

    I have also tested registering my devices direct with the SIP provider, removing 3CX from the callflow, and the calls are answered immediately - I wanted to eliminate any issues with my provider.
     
Thread Status:
Not open for further replies.