iPhone without STUN

Discussion in '3CX Phone System - General' started by instantexpert, Aug 9, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. instantexpert

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    I've got a system setup to work without STUN. This has made things much more reliable but I can't figure out how to make either Acrobits or iSip VOIP applications work on the iPhone.

    Has anyone else done this and have any advice on setting up one or both of these applications?

    Leon
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. complex1

    complex1 Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    763
    Likes Received:
    39
    Hi,

    If you follow the tutorial http://www.3cx.com/blog/docs/iphone-extension/ then it should work for Acrobits on the iPhone.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. instantexpert

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Right. I've actually used that tutorial in the past and it worked once or twice but I never reliably had two way audio. The problem now is that I don't have STUN and the tutorial relies on it.

    My understanding of the minutia of extension setup is week so I was hoping someone else had done what I need to do.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. complex1

    complex1 Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    763
    Likes Received:
    39
    As far as I know you need STUN because if you don’t use it you can have issues like one-way-audio or other firewall/router issues.
    If your 3CX PhoneSystem is not behind a firewall/router you don’t have to use STUN, but for remote extension you always have to use STUN.
    Please read the next tutorials
    http://www.3cx.com/blog/voip-howto/remote-extensions/
    http://www.3cx.com/blog/voip-howto/firewall-nat-pat-stun/

    Update:
    I have found this at the Acrobits site http://www.acrobits.cz/
    Q: When I receive calls, I have no incoming audio. What’s wrong?
    A: This often means you need to use a STUN Server or NAT proxy. You can enter these in the advanced settings for your SIP Account.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. mfm

    mfm Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    641
    Likes Received:
    2
    Hi,

    THings to remember about stun:

    1. If your on a static IP, remove stun
    2. If you think your mobile provider provides a good network where you can be stunless, then your probably very mistaken
    3. Just because your PBX is stunless does not mean everything else should be stunless. Stun resolves your external IP in the weirdest network configurations, and with a lot of constant changes.

    Acrobits requires stun, I use it and I cannot get it to work without stun.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.