Issue: audio delivery. XP SP3. AMD 64 x2 4000**INVESTIGATION

Discussion in '3CX Phone System - General' started by StuartN, May 12, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. StuartN

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I just setup a 3cx v10 system on a dell dimension e521 (Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4000 (this is for test purposes only. I am planning to purchase 3cx and put it on a new dell server). I have 3 phones attached, a Grandstream Budgetone 200, a linksys pap2t with a cheap analog phone, and the 3cx softphone. The first two are not supported, but the 3cx softphone obviously is, and provisions automatically very nicely.

    I can call between any of the phones and audio is fine. BUT if I set "PBX Delivers Audio" on any phone, I can no longer hear audio (ok, I hear some noise and sometimes, very delayed, a word of what I spoke) between that phone and any other extension. I've used Wireshark (on the pbx server) to trace, and there are rtp streams going between the pbx and the phones when "PBX Delivers Audio" is set. When it is not set, you don't see the rtp streams because they go directly between the phones. The same thing happens going from any phone to voicemail - if "PBX Delivers Audio" is on you can't hear audio; if it is off, works like a charm.

    Any suggestions?

    Stuart Naftel
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,362
    Likes Received:
    227
    Re: No Audio

    What operating system are you using?
     
  3. nb

    nb Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    2,097
    Likes Received:
    142
    Re: No Audio

    Can you send me a capture and logs A) with PBX delivers audio on B) without pbx delivers audio on.
    Please do not post captures or logs here because they contain information about your pbx. Send them via email to :
    nb@3cx.com

    Give me an explanation of the calls involved.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. nb

    nb Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    2,097
    Likes Received:
    142
    Re: No Audio**INVESTIGATION

    Before you send me anything, is the 3CX Phone on the same machine as the 3CX Phone system server?
    And yes what is the operating system?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. StuartN

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Re: No Audio**INVESTIGATION

    I restarted the system (not just the services - I had done that many times before) this morning. Now everything is working fine.

    And, the system is Windows XP SP3, and the 3cx softphone was NOT on the same machine as the pbx.
     
  6. nb

    nb Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    2,097
    Likes Received:
    142
    Re: No Audio**INVESTIGATION

    When this happens can you send me a generate support information and a wireshark capture of a call?

    nb@3cx.com

    Also send me the link of this forum post
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. StuartN

    Joined:
    May 4, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Re: No Audio**INVESTIGATION

    In general the system has been running fine, except that for no apparent reason, call quality all of a sudden degrades. I have noticed this after the system has sat unused for a while, like overnight. It also happens mid-afternoon. What is strange is that rebooting the pc 3cx is running on makes the problem go away. I've setup the pc so that it doesn't power itself down. I've made sure that the network connection doesn't power down. I have no reason to believe at this point that my network is heavily loaded.

    Any ideas?
     
  8. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    Re: No Audio**INVESTIGATION

    Hi Stuart,

    first step:
    specify "usepmtimer" as described in http://www.3cx.com/blog/docs/voice-quality-hyperv-vmware/

    In 99% of cases it should solve the problem.

    If it will not resolve the issue then:

    please open 3CXPhoneSystem.ini file and remove semicolon at the front of the line
    ;msusetickcount=1
    Save file and then restart "3CX Media server" service

    If problem still persists then "wireshark capture" is required for investigation

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. ice

    ice New Member

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Re: Issue: audio delivery. XP SP3. AMD 64 x2 4000**INVESTIGA

    Hi, I have similar problem on Win2008 x64 (VmWare). If substitute 3CX Phone to X-Lite , it works with "PBX deliver audio".
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.