Language not loaded provisioning Cisco SPA512G by 3CX v12

Discussion in '3CX Phone System - General' started by cactus, Nov 17, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cactus

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I can provision the phone - all values are set except language and localizing.

    I followed this guide:
    http://www.3cx.com/blog/ip-phone-configuration/cisco-display-language/

    Firmware is the newest 7.5.6a and I've also tested with 7.5.5.
    Language has been set to Danish at the extension page.

    Language file is from SPA30x_SPA50x_SPA51x_SPA525G_7.5.6_Dicts.zip:

    spa50x_30x_dk_v756.xml

    and copied to:

    C:\ProgramData\3CX\Data\Http\Interface\provisioning\XXXXXXXXXX\firmware\cisco

    The log indicates no error.
    What am I missing?
     
  2. pj3cx

    pj3cx Active Member

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    645
    Likes Received:
    1
    Re: Language not loaded provisioning Cisco SPA512G by 3CX v1

    Hi there,
    Please perform firmware upgrade (downgrade in your case) from 3CX console / Phones page, you will be prompted with firmware 7.5.5 which is the latest supported by 3CX. Note that this will also upload automatically the language pack along with firmware, so you don't need to do anything with zip files manually.
    Then, just switch language from the extension / phone provisioning tab.
    Reprovision extension, restart phone.

    Let me know if this solved your issue.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. cactus

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Re: Language not loaded provisioning Cisco SPA512G by 3CX v1

    Thanks for getting back this quick.
    However, the Upgrade Firmware option is greyed out. Both with 7.5.5 or 7.5.6a firmware on the phone.
     
  4. pj3cx

    pj3cx Active Member

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    645
    Likes Received:
    1
    Re: Language not loaded provisioning Cisco SPA512G by 3CX v1

    This option is available only if you have a valid maintenance contract, and if your extension is provisionned.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. cactus

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Re: Language not loaded provisioning Cisco SPA512G by 3CX v1

    I'm running the SAOY-3LMW-U3OT-GLJV trial license.
    Shouldn't it provide the option to check out provisioning?
     
  6. pj3cx

    pj3cx Active Member

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    645
    Likes Received:
    1
    Re: Language not loaded provisioning Cisco SPA512G by 3CX v1

    Hi there,
    Then it's normal, with demo key you don't have a maintenance contract, so you can't do firmware upgrade, service pack upgrade, etc..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. cactus

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Re: Language not loaded provisioning Cisco SPA512G by 3CX v1

    Oh, that explains. Too bad.
     
Thread Status:
Not open for further replies.