Language selection

Discussion in '3CX Phone System - General' started by alexbilo, Dec 19, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. alexbilo

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi,

    This question has been asked but not answered a couple of years ago. Is it possible to change the prompt set depending on an IVR selection?

    We welcome our callers with a language selection (for French, press 1, for English, press 2) and direct the caller to an appropriate IVR menu accordingly. However, the system prompts remain in the default language.

    Any ideas?

    Thank you,

    Alex
     
  2. LeonidasG

    LeonidasG Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    1,473
    Likes Received:
    94
    This is not a feature we provide, but it can be done with some ingenuity.

    While your entire PBX remains in English, you can create lets say 4 Different IVR's.

    *In IVR1 you make a prompt that goes as follows:

    - For English Press 1 and make this point to another IVR with an English Prompt
    - For French Press 2 and make this point to another IVR with a FrenchPrompt
    - For Spanish Press 3 and make this point to another IVR with a Spanish Prompt

    And in IVR2,3 and 4 you simply put a prompt that is in English, French and Spanish respectively to your needs.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. mfm

    mfm Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    641
    Likes Received:
    2
    Hi Alex,

    Not yet available but if you vote for it you will raise its changes of being implented.

    http://3cx.ideascale.com/a/dtd/User-Selectable-system-Language-prompts/72904-9854
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. alexbilo

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Done. That would be a great addition.
     
  5. mattlandis

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    yeah, i did answer that a couple years ago. But hmm...for some reason the answer was deleted. I distinctly remember answering it because it was something i researched...hmmm

    matt
     
  6. Eurylink

    Eurylink New Member

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    174
    Likes Received:
    3
    I personally post this request on ideascale but it disappear.....It's a function that many 3CX competitors have and It's a reason for losing 3CX sales in big companies.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. alexbilo

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Well the feature is there two times and I voted it up for both.

    I agree that this is missing, even more so that everything seems to be naturally multilingual in the system.

    Thanks,

    Alex
     
Thread Status:
Not open for further replies.