Linksys SPA-3102 Configuration

Discussion in '3CX Phone System - General' started by SnAzBaZ, Nov 9, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SnAzBaZ

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I am trying to configure a Linksys SPA-3102 with 3CX. I am getting the following logged in 3CX when I try and make a call to an outside UK number:

    10:15:51.072 CallConf::Rejected [CM103005] Call(2) is rejected: Service Unavailable
    10:15:51.072 StratInOut::eek:nCancel [CM104008] Call(2): Call from Ext.100 to 0800800150 terminated; cause: 503 Service Unavailable; from IP:192.168.4.13
    10:15:50.982 CallConf::eek:nIncoming [CM103002] Call(2): Incoming call from 100 (Ext.100) to sip:00800800150@192.168.4.10

    So, what does 503 Service Unavailable mean ?

    192.168.4.10 = 3Cx Server
    192.168.4.13 = Linksys SPA 3102 Box

    Thanks!

    Andrew
     
  2. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    Not sure what 503 means, but i made a search in forum for SPA-3102 and found several post about config.

    One of them is
    http://www.3cx.com/forums/categories-1/3cx-phone-system-general-1/spa-3102-outgoing-2061/?highlight=SPA-3102.

    I reccomend to make a search yourself since the most already has been written...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. SnAzBaZ

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    I resolved the 503 Error by changing the cable between the Linksys and the phone line port, for some reason the one that came with the Linksys didnt work!

    I now get the following being logged:

    19:23:35.128 StratLink::eek:nHangUp [CM104001] Call(28): Ext.100 hung up call; cause: BYE; from IP:192.168.4.20
    19:23:32.344 CallLegImpl::eek:nConnected [CM103001] Call(28): Created audio channel for Ln:10000@Spare_Line (192.168.4.13:16448) with third party (192.168.4.20:2226)
    19:23:32.344 StratInOut::eek:nConnected [CM104005] Call(28): Setup completed for call from Ext.100 to Ln:10000@Spare_Line
    19:23:32.344 CallLegImpl::eek:nConnected [CM103001] Call(28): Created audio channel for Ext.100 (192.168.4.20:2226) with third party (192.168.4.13:16448)
    19:23:32.324 CallConf::eek:nProvisional [CM103003] Call(28): Ln:10000@Spare_Line is ringing
    19:23:32.224 CallConf::eek:nIncoming [CM103002] Call(28): Incoming call from 100 (Ext.100) to sip:00800850850@192.168.4.10

    So a lot more than I did before, but I dont actually get the phone that I am calling to ring, I just get three short beeps, and then the usual fast busy signal.

    I am searching / trying things when I find them.

    Andrew
     
  4. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    What version and build of 3CX do you use?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. SnAzBaZ

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    3CX Phone System Version3.1.2434.0
     
  6. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    Some more questions.

    Did you use the template for the spa-3102 when setting ut the gateway in 3cx?
    Is internal calls ext to ext ok?
    Are incomming calls to 3cx ok?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. SnAzBaZ

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Yes I used the template to configure the Linksys. The line is registered in 3cx.

    Extension to Extension calls are fine, always have been.

    I do not get incoming calls either, when I call the number i hear the ringing tone, but the IP phone does not ring and nothing about the call is logged in 3CX. However, when I try and make an outgoing call on the same line at the same time, 3CX logs it as unavailable.

    Andrew
     
  8. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    Wild guess, but is your ext "Bind to media server"?
    Tru to unhook that if it is..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. SnAzBaZ

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Checked my extension setup, the only place I can find "Bind to Media Server" is on the local IP extensions, and it is NOT checked for those.

    Thanks for the info so far!

    Andrew
     
Thread Status:
Not open for further replies.