Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Making an integration

Discussion in '3CX Phone System - General' started by ansu2723, Feb 15, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ansu2723

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Im stranded now. I have tried some diffrent ways of integrating 3cx with our custom made administrative CRM system and I cant get it to work like I want it to.

    WORKS: We have already integrated our administrative CRM system so that we can make calls from it.

    WORKS: We have integrated our administrative CRM system so that we get a phone log on our customers. We done that with both SMDR and CDR to socket.

    DONT WORK: Now we want to locate a customer in our system by the phone number when we get a incoming call. How do we do that? With SMDR and CDR we only get info after we finnished the calls. Now we want info when there is a incoming call.

    Somebody please tell us how we can do this. It have to be possible some way.

    Best regards
    Andreas
     
  2. KerryG

    KerryG Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    960
    Likes Received:
    0
    Without knowing how your CMS system works its hard to say, is it web based? Does it use a TAPI connection?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ansu2723

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Well, the thing is that we can do what we want with our system. If there is a way that 3cx can suply us with the phonenumber when a call starts we can handle it. Our system is based on a SQL2008 and we got win32 programs server and client programs , also web- and mobile phone based interfaces.

    We are the developers of the system. So anything 3cx can give us we can use.
     
  4. ansu2723

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    I can do it by using Call assistant and letting it start a program that triggers my system with the incoming phone number, but I think this is a clumsy way. Can i listen on a tcp port or something like that, or like the CDR? That would be great.
     
Thread Status:
Not open for further replies.