Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Missing first 5 seconds of audio

Discussion in '3CX Phone System - General' started by night1, Jan 4, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. night1

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I'm having an issue with all inbound calls missing the first 3-5 seconds of audio BUT if you hang up and call right back the audio is not missing, if you wait about 3 minutes to call back the first 3-5 seconds of audio is missing again.

    Have checked with Vitelity and they do not see an issue

    tested this on a Windows and Linux deployment
    Firewall checker has no issues.

    Thoughts?
    Thanks,
     
  2. mixig

    mixig Active Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    530
    Likes Received:
    12
    Make that two calls, with and without audio at the begining of the call, analyze both of them with wireshark and see is audio is really missing; what is happening after you provider sends ACK message to your PBX (you can see by time stamp in wireshark is there a problem with your provider, does audio coming right after ACK).
    If everything is OK try the same on the LAN interface.
    Also is there a missing audio in one way or two way?
     
  3. sip.bg

    sip.bg Active Member

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    704
    Likes Received:
    220
    Looks like a network issue, check ping time, packet loss, jitter, latency.
    pathping <PBX_IP_address> is an useful command (Microsoft Command Prompt), run from a PC in the network with phones.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.