New 3cx Setup - Help Please

Discussion in '3CX Phone System - General' started by huzer1, Nov 17, 2007.

  1. huzer1

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    17:44:55.296 AuthMgr::eek:nAuthFailure [CM101000] Registration request from sip:10800@10.0.0.19 failed. Reason: Credentials don't match, check that authorization-ID and password match the ones in extension settings
    17:44:55.296 AuthMgr::requestCredential [CM001005] Message SipReq: INVITE 99@10.0.0.19 tid=ac1511967215 cseq=INVITE contact=10800@10.0.0.253 / 2 from(wire) failed authentication!
    17:44:55.296 AuthMgr::requestCredential [CM001003] Authentication ID for Ln:10800@AudioCodes doesn't match provided: vs 10800

    Thats my server log, I have an AudioCodes Mp-114 hooked up, when you call the line, it rings twice, you get a dial tone, and it will eventually hang up on you. This was setup exactly how the guide says, with the exception of the ip addresses.
    -Thanks
     
  2. 5qg4

    5qg4 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    643
    Likes Received:
    0
    Referred to your log. It seems the virtual extension 10800's password not match with 3CX box. Both virtual extensions at 3CX box and gateway must match.
     
  3. rnoguera

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    I had a similar problem with V4 Alpha. Even when passwords were identical, 3CX was refusing the gateway. I created a new extension, with a new extension number, in the 3Cx and also in the Gateway and the problem was solved.
    For some reason the information for the original extension became corrupted in the database.
    Deleting and creating an extension with the original number didn't work.
     
  4. huzer1

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    First of all I thank you for your assistance. I have tried to make different extensions on both the 3CX and my Gateway.

    In the audio Codes MP-114 Gateway I have under Protocal Management > End Point Settings > Authentication the exact same Extension/Password as under Lines > Manage in the 3cx gateway. Everything is set to 10800 or 10801 Etc. I'm 100% certain that everything matchs but I still don't show the line status as working?

    -Thanks Again for all the help
     
  5. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    What version and build are you using?
    If you using v4, did you upgrade or make a fresh install?
    If upgraded there might be a problem in DB.
    Delete one of the extensions and set it up from beginning.
    Still error?
     
  6. huzer1

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Version: 3.1.2434.0 It's a clean install running on Windows Xp Pro SP2 With all updates, and there isn't anything else installed on that computer
     
  7. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    I have to say that i agree with 5qg4 bout the ext and 3cx has mismatch on reg. Either line/ext number or password/pin.

    On the 3cx box. Do you disabled, or at least opend for 3cx, in win firewall?

    But again, just to make sure reg is not the probmel.
    Make two new ext. wit dummy passwords like "123" or something.
    Try to call between those two and see if it still fails.
    For this you can try 3cx phone (softphone).
    http://www.3cx.com/VOIP/3CXPhone.exe
     
  8. huzer1

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Ok, I've never had a problem making calls from extension to extension, it always works great. But I went ahead, and started all over again from scratch.Reloaded the 3cx server on a new install, Reset the mp-114 to defaults.

    I Configured the MP-114 EXACTLY as the guide says with the exception of the IP Addresses. The 3cx server says the PSTN lines are still not registered.

    AudioCodes MP-114 Version is
    Version ID: 5.00A.024

    Which I do believe is the latest.
    Thanks again for all your help!
     
  9. 5qg4

    5qg4 Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    643
    Likes Received:
    0
    The latest firmware version for AudioCode MP-114 should be 5.20A.018.001
     
  10. huzer1

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Anyone have this or know where I can get it?
     
  11. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    According to AudioCode web the latest firmware for MP-114 is 5.00A.035.003
    http://www.audiocode.com./content.aspx?voip=2331#Firmware
     
  12. huzer1

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Well thank you for all of your help, that last firware patch WORKED!!
     
  13. RichardU

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    According to that website, that firmware is only approved for use in the Microsoft Unified Communications environment. Furthermore, if you download the MediaPack 11x file, the name of the file is MP118_SIP ...

    Also if you download the version 5.2 software, it contains cmp files for MP118 and MP124.

    Is it okay to flash an MP114 with firmware labeled for MP118?
     
  14. Wardy

    Wardy New Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    it seems that it is as it has worked
     
  15. huzer1

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    I flashed mine with the 118 firmware, and it works like a charm, the only thing is that the callerid is flakey at times.
     
  16. Henk

    Henk Member

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    250
    Likes Received:
    0
    If the caller ID is flakey, try to increase the time between call incomming and the actuall phone ringing.

    CLID uses DTMF if your call incomming and the time you pick up the phone (ringing) is to short the CLID might get lost.

    H.
     

Share This Page