New AD Server, Small Windows client issue

Discussion in '3CX Phone System - General' started by chaznsc, Feb 2, 2016.

  1. chaznsc

    Joined:
    Jan 22, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    We successfully installed a new server this week via a consultant. Everything works EXCEPT the Windows client phones will not display status or the phone book. Calls still work however. I have attached the little warning we get on the client phone.
     

    Attached Files:

  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    8,754
    Likes Received:
    21
    It sound as if the port, used by your system for presence, has not been opened (forwarded) at the 3CX PBX end router/firewall.

    http://www.3cx.com/docs/3cx-phone-system-v14-ports/

    Are you using other devices (remotely), for which this is working properly? (Is it only the Windows phones having this problem?)
     
  3. chaznsc

    Joined:
    Jan 22, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    The ports on the firewall are open. The only thing different are the local domain name has changed and the server has a different IP address.
     
  4. lneblett

    lneblett Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    1,852
    Likes Received:
    1
    Send each user the welcome email and then provision the softphone with the configuration file that came embedded in the email.
     
  5. chaznsc

    Joined:
    Jan 22, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I tried this on my windows box and now my soft phone wont even connect.
     
  6. NickD_3CX

    NickD_3CX Active Member
    Staff Member 3CX Staff

    Joined:
    Jun 2, 2014
    Messages:
    862
    Likes Received:
    4
    If you have changed the Internal/External FQDN and/or Internal/External IP of the 3CX Phone System post-installation, the Welcome Email will contain the incorrect information so it will not work.

    If this is the case, make a Full Backup, uninstall, re-install, then restore your Full Backup, then try re-sending the Welcome Email again.
     

Share This Page