New IP Phone can't make outbound calls.

Discussion in '3CX Phone System - General' started by nofx1510, Oct 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nofx1510

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I just purchased a Linksys SPA942 and I cannot make outbound calls with it. I am able to receive calls on it but when I dial 9 to get out It calls straight to a callcentric (my voip provider) with a error message saying the number I am dialing is not in service. It only allows me to dial 9 and not the whole number. When I use a soft phone I am able to dial out fine without any problems. I followed the steps for a linksys phone setup with the setup guide and I cant find any forum threads with this exact problem. Anyone have any ideas. Thanks.

    Error code from server status:
    23:21:27.457 Extension::printEndpointInfo [CM505001]: Ext.15: Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [Linksys/SPA942-5.1.15(a)] Transport: [sip:192.168.1.50:5060]

    23:21:27.967 Line::printEndpointInfo [CM505003]: Provider:[Call Centric] Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [] Transport: [sip:192.168.1.50:5060]
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,781
    Likes Received:
    286
    Can you dial another extension (the softphone) on the PBX? If you can, i would suspect the dialplan on the set, especially if it has been left as the default, have a look at that first. There are a number of sites, if you do a web search , that have information on how to craft a dialplan on a Linksys/Cisco device.

    You need to include more of the 3CX log showing the start of the incoming call from the set to the point that it is sent out on the trunk, showing the dialled digits.

    There could be a problem with the outgoing dialplan in 3Cx, but if the softphone is working then that is probably not the case.
     
  3. nofx1510

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I can't dial other devices either on the pbx, I will check the dial plan on the set.
    [CM503008]: Call(73): Call is terminated Call::Terminate 11:32:18.239
    [MS211000] C:73.1: 192.168.1.115:16400 is delivering DTMF using RTP payload (RFC2833). In-Band DTMF tone detection is disabled for this call segment. MediaServerReporting::DTMFhandler 11:32:05.551
    [CM505003]: Provider:[Call Centric] Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [] Transport: [sip:192.168.1.50:5060] Line::printEndpointInfo 11:32:05.200
    [CM503002]: Call(73): Alerting sip:17772827613@callcentric.com:5060 CallCtrl::eek:nAnsweredCall 11:32:05.200
    [CM503004]: Call(73): Calling: VoIPline:mad:(Ln.10000@Call Centric)@[Dev:sip:17772827613@callcentric.com:5060] CallCtrl::eek:nSelectRouteReq 11:32:04.764
    [CM503010]: Making route(s) to [sip:9@192.168.1.50] CallCtrl::eek:nSelectRouteReq 11:32:04.758
    [CM505001]: Ext.15: Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [Linksys/SPA942-5.1.15(a)] Transport: [sip:192.168.1.50:5060] Extension::printEndpointInfo 11:32:04.757
    [CM503001]: Call(73): Incoming call from Ext.15 to [sip:9@192.168.1.50] CallCtrl::eek:nIncomingCall 11:32:04.757
     
  4. nofx1510

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have fixed the problem. The dial plan 3cx tells you to use is [x*]. I had [x*] without the period. It all works now. Thanks.
     
  5. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    It is the real pleasure to know that everything is working fine :)

    Thanks for your update
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,781
    Likes Received:
    286
    When you have the time , i would go back and tweak the sets dialplan to suit the numbers you normally dial. It can "fix" that pause after dialling before the set sends the digits to 3CX. It means not having to dial # to speed the call on.
     
Thread Status:
Not open for further replies.