Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

No incoming sound

Discussion in '3CX Phone System - General' started by djdehaan, Sep 14, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. djdehaan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    No sound

    A call to any external phone result in that i cannot hear at 'home' what the other party says, so, no incoming sound. Calls to extentions work fine. The PBX is connected via a SIP connection to a Siemens SX762 DSL router, that converts it to a landline.

    I have been working around in the forum, and did what I found:
    -open all those ports 5060,3478,9000-9009,7000-7009
    -binded mediaserver to pbx

    Can anyone please help?

    The log:

    23:34:43.901 MediaServerReporting::RTPReceiver [MS105000] Call(32) Ln:10000@Siemens Gigaset SX762: No RTP packets were received on 00000037@:remoteAddr=62.177.135.46:10808,extAddr=89.220.226.94:9000,localAddr=0.0.0.0:9000
    23:34:43.881 StratLink::eek:nHangUp [CM104001] Call(32): Ext.201 hung up call; cause: BYE; from IP:192.168.168.245
    23:34:10.003 CallLegImpl::eek:nConnected [CM103001] Call(32): Created audio channel for Ln:10000@Siemens Gigaset SX762 (62.177.135.46:10808) with Media Server (89.220.226.94:9000)
    23:34:09.992 StratInOut::eek:nConnected [CM104005] Call(32): Setup completed for call from Ext.201 to Ln:10000@Siemens Gigaset SX762
    23:34:09.992 CallLegImpl::eek:nConnected [CM103001] Call(32): Created audio channel for Ext.201 (192.168.168.245:5004) with Media Server (192.168.168.124:7006)
    23:34:09.392 CallConf::eek:nProvisional [CM103003] Call(32): Ln:10000@Siemens Gigaset SX762 is ringing
    23:34:01.701 CallConf::eek:nIncoming [CM103002] Call(32): Incoming call from 201 (Ext.201) to sip:0653552105@192.168.168.124
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. djdehaan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Anyone?

    Anyone who can give me a hint? I am have still no incoming sound, for some reason.

    DJ
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. etm_ltd

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Hi djdehaan,
    Your problem is coming from NAT settings.

    23:34:43.901 MediaServerReporting::RTPReceiver [MS105000] Call(32) Ln:10000@Siemens Gigaset SX762: No RTP packets were received on 00000037@:remoteAddr=62.177.135.46:10808,extAddr=89.220.226.94:9000,localAddr=0.0.0.0:9000

    Take a look to these usefull links:
    http://www.3cx.com/forums/categorie...tforwarding-faq-hope-this-gets-a-sticky-1697/

    http://www.3cx.com/forums/categorie...packets-2281/?highlight=ocalAddr=0.0.0.0:9000

    Hope this will help.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. djdehaan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    DID IT!

    It works. Thanks for the help. I needed to fill out a STUN server address and that did it.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.