No voice detection

Discussion in '3CX Phone System - General' started by djdehaan, Feb 21, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. djdehaan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I am reviewing the 3CX system. I have one problem. When I am connected to someone, the sound coming back to me is suffering from the feature that it becomes completely silent when the voice (noise) level is too low. Is that the VAD function? Anyway, this effect is so rigid that it is very irritating. The silence feels like the connection is lost. Funny is, i think, that this happens with sound to me, but my sound is not surpressed when i dont speak.

    I noticed this has to do with the codec, but i dont know how exactly i can manage this.

    Any help?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. aguilar

    aguilar New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    give some more information:
    are ports open?
    whico phone do you use?
    verion and so on

    regards
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. djdehaan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    In house i use a siemens C455IP phone. The server running 3CX goes to a VoiP SIP account via the Siemens SX762 also in the local network. On the server no firewall is active, on the internet router (also the SX762) all ports as required by 3CX are open (the UPD ones from 7000 - 7009.). i use the latest version of 3CX.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. djdehaan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Anyone?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. landfiets

    landfiets New Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    I know Siemens also uese RTP port 5004. Did you open that?
    Desnoods praat Ned. in een PM tegen mij. Of voeg me toe op MSN, dan help ik je graag
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. djdehaan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    UDP 5004 is open.
    I will add you to my MSN if ok to you.
    Thanks!

    DJ
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.