Not able call outside via broadvoice voip

Discussion in '3CX Phone System - General' started by snail945, Feb 11, 2007.

  1. snail945

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    hello.

    I have the 3cx system running on the latest build on win xp. 2 extensions setup using grandstream 2000s and also a 3rd xlite soft phone. all can call each other fine on internal lan.

    Inbound on voip line works fine - outside callers.

    issue:
    We're not able to call out from any of the 3 phones accross the brodvocie voip line (4155131120). example logs below trying to call a local 415 number.

    we have the line set to allow outbound calls. and there is a default oubound rule set (no options) to allow any voip provider. We only have 1 currently.

    thought? Sure i'm missing something fundemental.

    Byron

    19:32:16.364 StratInOut::eek:nCancel: Call from Ext.711 to 9021275 has been terminated
    19:32:15.973 CallConf::eek:nIncoming: Incoming call from Ext.711 to sip:9021275@192.168.50.9
     
  2. snail945

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Addt'l info

    also, when we call outbound we immediatley we hear "call failed - temporarily unavailable" on internal phone. same on all 3 phones.
     
  3. kevin

    kevin Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    318
    Likes Received:
    0
    Try setting "0" for number prefix and "r" for transform mask on the outbound rule. To dial an outside number add a "0" in front of the number. So as in your example dial "09021275".

    Which build are you using?
     
  4. dekatech

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    This worked for me

    I had the same problem with outbound connections using Broadvoice. Kevins information was right on target and helped me resolve the issue! Thanks
     
  5. dekatech

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Follow up

    Ok, jumped ahead. I can connect, but recive the following StratLink::eek:nHangUp: Call(C:1A): got Hang-Up from Ln:10000@Broadvoice

    The phone I am calling never rings?

    Any ideas?
     
  6. dekatech

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Got it

    Ok, so I am a newbie...

    I wanted to share for other newbies.

    Since using the 'r' without the '' on the outbound rules it was dropping the first digit. Since I am US based I was dialing the 10 digit number e.g 1112223333

    The call was being dropped because the first digit was missing (from the 'r' designation) adding the preceding 1 to the 10 digit number resulted in a successful outbound call.

    In addition, removing the 'r' from the outbound rule and dialing the 10 digit number also resulted in a successful call.

    Hope this helps someone.

    Travis
     
  7. snail945

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Still no luck dialing out

    I now have set the outbound prefix to "9", and have added a "r" for the transform mask. Still no luck, now getting "error 480", logs below.

    i ahve tried to dial the following:

    915108680845
    95108680845
    98680845

    same for other numbers in 415 area code. same as my broadvoice account.

    all result in same error.

    13:58:19.646 StratInOut::eek:nCancel: Call from Ext.711 to 5108680845 has been terminated
    13:58:19.239 CallConf::eek:nIncoming: Incoming call from Ext.711 to sip:95108680845@192.168.50.9
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Perhaps a silly question......

    Did you enable outbound on the line you are using. It is a tick box in the config on 3cx.

    Also you can setup your outbound dial prefix to be for what provider (Read ATA).

    So if your ATA (gateway) dictates you need to put a prefix before the number you need to tell 3cx about that.

    =====edit====
    Have you specified to use the correct outbound provider ?

    YOu can configure this in the same area as the outbound rule

    Make outbound calls on
    VOIP Gateway Any gateway
    VOIP Provider Your provider (it is a drop down box that take the details from your lines configuration)

    =========end edit=========
     
  9. dekatech

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    What phone are you using?

    Snail945,

    What type of phone are you using? Some like Cisco and Polycom have a config file that has a Dialing Plan (Mask), this can be a little tricky because 3CX has an out bound rule that can be configured. If you are using 9 with the outbound rule and you have a dialing plan in your config file for your phone and are US based this may be causing an issue.

    Travis
     
  10. dekatech

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Try this

    Example digit map polycom
    <digitmap dialplan.digitmap="[2-9]11|0T|100|101|011xxx.T|9011xxx.T|1[2-9]xxxxxxxxx|91[2-9]xxxxxxxxx|9[2-9]xxxxxx|*xx|[8]xxx|[2-7]xx" dialplan.digitmap.timeOut="5"/>

    Assuming you have an outbound dialing plan and it is configured to dial 9 with the r mask

    on your phone dial 915555551212

    Travis
     

Share This Page