Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Not able to register...

Discussion in '3CX Phone System - General' started by subh, Dec 12, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. subh

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I have downloaded 3cx (free version). No gateway and PSTN lines configured.

    As the home page after login in to the webpanel says:

    1. Create or Import extensions for your phone system. Each user will have an extension.

    2. After you have configured 2 extensions, try calling the other extension to test internal call functionality.

    So, I've added to extensions: 10003 and 10004. After creating extensions, I get the following screens, which I have noted down:

    Extension Number 10003 was created for User1
    You will need to enter these settings into the Users SIP phone:
    Proxy server IP or FQDN: 192.168.1.9:5060
    User ID: 10003
    Authentication ID: 10003
    Password: 10003

    Extension Number 10004 was created for User2
    You will need to enter these settings into the Users SIP phone:
    Proxy server IP or FQDN: 192.168.1.9:5060
    User ID: 10004
    Authentication ID: 10004
    Password: 10004

    Then I downloaded X-lite and tried to set-up User1 as below :

    Display Name: User1
    Username: 10003
    Password: 10003
    Authorization user name: 10003
    Domain: 192.168.1.9 (I tried with 192.168.1.9:5060 also)
    ticked Register with domain and receive incoming call
    checked Target Domain
    Dialing Plan: #1\a\a.T;match=1;prestrip=2;

    I find, X-lite keeps on trying to register (displaying "Registering...") and after some time it says, "Registration Error 408 - Request Time Out".

    I tried the similar with 3cx voip phone too, but could not succeed to register.

    Please help where am I doing wrong....

    TIN
     
  2. subh

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Hi...

    Was my question not worth a reply? :roll:
     
  3. AldoLinares

    AldoLinares New Member

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    Did you configure correctly the X-Lite to point to your 3CX System?

    Did you 3CX system dont have firewall enabled?

    Did you look at your 3CX logs for any trace of the error?

    408 it's for a timeout error, can't reach the server it's a common error for that.
     
  4. subh

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Thanks AldoLinares...

    Today I find that the PBX is in RED which says "PBX server is not running". There's no firewall etc. Earlier I was seeing logs stating only registering Fax service, though I had not enabled any fax service. Now the server status page is blank (no reports).

    Please help.

    TIN
     
  5. subh

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Hi again...

    I sorted out by just uninstalling v.5 and installing v3. It's working now.

    Thanks.
     
  6. silentfun

    silentfun Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    364
    Likes Received:
    0
    Don´t use ext like 10003.

    Use 2 or 3 or 4 number extensions. 5 number extensions are for extern lines. not for registering user devices.


    I think that coud be one of the things why you got trouble.

    Andy
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.