Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Not registered extensions

Discussion in '3CX Phone System - General' started by lexiconsoftware, Apr 6, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lexiconsoftware

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello
    Many times during the day I see that the extensions are not registered, so I have to pull out the cable from the phones and insert again to connect.
    Why is happening this?
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,095
    Likes Received:
    327
    Does the 3CX Server log show any sort of pattern, such as going un-registered for one hour?

    What type of devices? Do they all behave the same way?

    Normally 3CX will expect a re-registration every 30 minutes. If the devices have not been programmed for that, or do not follow the "request" by the PBX to re-register within that time period, then they will be seen as not registered after 30 minutes.
     
  3. lexiconsoftware

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have a granstream gsx4140 and 3 yealink phones.
    The logs say
    Extension IVRForward is unregistered, removed contact: sip:IVRForward@127.0.0.1:40600;rinstance=ca2e3f1dc7a9496c
    Extension SP3 is unregistered, removed contact: sip:SP3@127.0.0.1:40000;rinstance=d6199f0fc3776cf6
    Extension 201 is unregistered, removed contact: sip:201@192.168.1.231:5062
    Extension SP1 is unregistered, removed contact: sip:SP1@127.0.0.1:40000;rinstance=667c9128d96a34ba
    Extension SP6 is unregistered, removed contact: sip:SP6@127.0.0.1:40000;rinstance=0ba6d81de592b271

    but I cant find the reason why
     
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,095
    Likes Received:
    327
    Well there is something else going on. The SPX are internal services (parking orbits) and should not normally be unregistered.

    Is this a new install? Did this just start out of the blue? Were any changes made to the system/network? Have you confirmed that all services show as running? What is the time between (logs showing) an extension registering and then not being registered?
     
  5. lexiconsoftware

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    No it is not a fresh install, its a system running about 2 years on Windows 2008 server.
    First started unregistering at about 12:00 and 13:00 every day, now its unregistering every 1 hour
    We didn't change anything to the installation except the modem router which connect us to the internet
     
Thread Status:
Not open for further replies.