"Offline, Pending Authorization"

Discussion in '3CX Phone System - General' started by ndraves, Oct 12, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi. I'm working to get Skype running with 3cx. For the Skype Status, I get, "Offline, Pending Authorization." Any ideas how to get it finished authorized?

    Thanks!
     
  2. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    67
    Hi
    From your previous message, I supposed you know what you have to do, so I didn't answered.
    OK, for each gateway's channel, you have to click the "Skype" button. This will open channel's Skype client. In the channel "splash" window, you will see "
    pending authorization" status. Watch Skype's window - at one time it will display a message asking if you want to allow 3CXSkypeGateway to access Skype. Click Allow, then in the splash click Done.
    After that, start the gateway, it should work.

    Hope it helps
    regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Duhh! Sorry, that should have been obvious.

    I got that fixed; but, now the PBX status shows as "Not Registered." I've double & triple checked ports and passwords and everything is ok.

    Any ideas?

    Thanks.
     
  4. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    67
    Hi

    The corresponding PSTN devices in the PBX are properly set? (hostname/IP, port, port identification, auth id, auth pass)?
    If yes, set the PBX to verbose mode and check in its Management console the "Service activity log" for these PSTN lines messages to find a hint.
    Also, on the gateway console, you may right-click the channel which shows "not registered" and select "Tracelog" - it will open its tracelog file, also check if you have a hint there.

    Tell me how is going.
    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    The only error message I see is SIP error 403. Searching the web, 403 means forbidden. I'll recheck ports, names, passwords again.
     
  6. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    67
    Which version your skype gateway is? I'm asking because on one of the first versions, we had an issue regarding this, but it was fixed.
    Also, PBX version might be useful.
    Thanks
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    The PBX is version 8.0.9414.453
    The Gateway is version 2.0.8742

    Thanks so much for all of your help!
     
  8. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    67
    Hi

    I checked to see when gateway gets 403 - and it happens only in a case of password mismatch.
    - First of all, a question - the PBX's database is a restored one, and the corresponding PSTN lines were previously created? In this case, you may try to create a new PSTN line, with "fresh" credentials, then try to set the gateway to use this one.
    - Then, an unusual test, if you can do it: with the gateway stopped, run a 3CXPhone (it's gateway's "big brother") then try to register it with same credentials as the troubled gateway (say 10005, 10005, 10005). Don't care about 6060 or whatever SIP port, is not relevant for registration. Or, if you don't have 3CXPhone, try another one, even a hardphone. Tell me if it succeeds.

    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Hi Vali!

    Ok. Everything is connected! Except, when I get an incoming call, the caller gets a message saying, "Destination is not available, not registered, or there are no routes available." Do you know if that message is coming from Skype or from the 3CX server?

    From the logs, it looks like the calls are reaching the server!!

    Thanks.
    Nabil
     
  10. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    67
    Hi, Nabil

    This message is the voice prompt provided by PBX - it means a 404 "not found" error.
    So, all you have to do is to check, on PBX Management Console, to which extension is routed the corresponding PSTN line (the "office hours" section) and be sure that extension is registered.

    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Well, we are getting close..

    I have the 3CX softphone installed on my workstation and I set the server to direct calls to it, to make it as simple as possible while we test things. I still get the 404 error message.

    Here is the snipit from the log:
    13:35:11.342 [CM503008]: Call(5): Call is terminated
    13:35:02.905 [CM503007]: Call(5): Device joined: sip:EndCall@127.0.0.1:40600;rinstance=00309c74cfc60720
    13:35:02.889 [CM503007]: Call(5): Device joined: sip:10000@127.0.0.1:6060;rinstance=998321e6a6cc35c8
    13:35:02.889 [CM503002]: Call(5): Alerting sip:EndCall@127.0.0.1:40600;rinstance=00309c74cfc60720
    13:35:02.748 [CM503025]: Call(5): Calling Unknown:Ext.EndCall@[Dev:sip:EndCall@127.0.0.1:40600;rinstance=00309c74cfc60720]
    13:35:02.702 [CM503016]: Call(5): Attempt to reach <sip:1000@10.10.0.5:5060> failed. Reason: Not Registered
    13:35:02.702 [CM503016]: Call(5): Attempt to reach <sip:1000@10.10.0.5:5060> failed. Reason: Not Registered
    13:35:02.702 [CM503017]: Call(5): Target is not registered: Ext:Ext.1000
    13:35:02.702 [CM503010]: Making route(s) to <sip:1000@10.10.0.5:5060>
    13:35:02.702 [CM505002]: Gateway:[Line1] Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [3CXSkypeGateway 2.0.8742.0] PBX contact: [sip:10000@127.0.0.1:5060]
    13:35:02.702 [CM503001]: Call(5): Incoming call from 3CXtoSkpeundisclosed_pstn@(Ln.10000@Line1) to <sip:1000@10.10.0.5:5060>
    13:35:02.702 [CM503012]: Inbound out-of-office hours rule (unnamed) for 10000 forwards to DN:1000


    The 3CXPhone says everything is OK and it is 'available' and "is now connected".
     
  12. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    We are incredibly close ;)

     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    That stood out to me too, but the server says the phone is registered and the phone says it is available and connected.
     
  14. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    To help us to understand what is going wrong, you can provide full log.

    Thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. ndraves

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Anything stand out in the log Sy?

    Thanks!
     
  16. SY

    SY Well-Known Member
    3CX Support

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    2
    I have deleted your previous post.
    Please provide full log. it is 3CXPhonesystem.log and 3CXPhonesystem.trace.log files in verbose mode.
    Guidelines are described in this topic on "general" forum: http://www.3cx.com/forums/forum-rules-read-to-get-answers-93.html

    Thanks for your cooperation
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.