One way audio after few minutes

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Joostsoo, Aug 8, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Joostsoo

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello
    I have a problem with a new installation.
    When I make a call all works well until after a few minutes the party on the other end does not longer hear me.
    I hear him perfect.
    Somebody seen tis behavior?
    Second question would be, how to bedug it
    I hope someone can help
    Thank, Joost
     
  2. uptime1

    uptime1 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    112
    Likes Received:
    28
    Sounds like an intervening firewall or router is dropping RTP packets after timing out the port(s). Check the log files of the devices, better yet, get a packet trace.
     
  3. bardissi

    bardissi Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Messages:
    318
    Likes Received:
    0
    agreed sounds like a firewall problem
     
  4. complex1

    complex1 Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    752
    Likes Received:
    38
    Have you forwarded the correct ports
    Check if SIP_ALG is disabled
    After installation have you run the firewall checker?
    Enable the option “Enable Keep Alives” in Settings > General > Global Options
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Joostsoo

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello
    Thanks for your responses.
    I did run the firewall checker and all test show that it is ok.
    May be I 'm wrong here but it works at first but stops working after a minute or 3.
    Then I can no longer hear the other party.
    It is always so that I lose the sound no matter who makes the call.
    To morrow I will try to make a Wireshark trace.
    Thanks so far
     
  6. joostsoontiens

    Joined:
    Aug 16, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I added a wireshark trace and the activity log.
    Maybe someone will look into this
    I'm not very good in reading traces
    Thanks in advance for you help
    Regards joost
     

    Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.