open Fixed IP and SIP port 5070

Discussion in '3CX Phone System - General' started by galal202, Sep 30, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galal202

    galal202 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Hello,
    You’ll never imagine how many troubles in routing and nat
    My be because of ISP, The router and the firewall
    I have a lot of devices and software using 5060
    Also some devices does not work if first port is not 5060
    So try with 5060 and also use stun
    No problems in voice quality with stun
     
  2. mahzaed

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi
    This not the way to reply on some one who tries helps you
    If you do not notice he has more than 100 posts not only 50

    All my internal and external voip phones and soft phones are routed to 5060
    Also all providers are routed to 5060 without any troubles
    So why I should use other ports

    I’m not very experience with 3cx
    But I found it too easy and I enjoyed it very much
    And I have a callcentric account
    So I’m confused a little that you can not register

    notice: this forums are the best forums, it's better than linksys, nokia, and all other ippbx forums
    also These forums for experience exchange between users and each user trying to help should be thanked even he was wrong
    I read your posts, you always angry from help although it’s free
    So you can pay and get the kings treatment
     
  3. Nebula

    Nebula New Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    markosjal,

    I would strongly advise you to change your attitude towards people who are trying to give you help and advice or buy a support contract so that you can abuse people who are paid to put up with the likes of you.

    In this thread alone you have probably alienated 2 members who should, in my opinion, ignore your posts in the future. Your previous posts also make interesting reading and show some good examples of your attitude.

    I would agree that a very small minority of members are, as you say, points chasing but the vast majority are trying to help. Responses may not always be spot on and sometimes questions are misunderstood but answers and suggestions are usually given in good faith in an attempt to help.

    Have a nice day,

    Nebula
     
  4. mahzaed

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Helpful
    Although I'll not use it because I do not have public ip
    But it helpful thank you
    Can you please explain why would I use different ports?
    I have a Nat
    Router 5060 -5069 routed to 3cx server
    And ip phones connected externally to other 3cx server, other ip PBX, and voip providers (for many reasons we need it out the server)
    Works well now
    If I have much more calls I’ll force problems?
     
  5. tekknow

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    I see that the original post and the useful solution he posted was DELETED! His fix appears only as a quote with the name of another. I think that is horrible. Maybe his attitude was not the best however he was right in that nobody that replied in the thread appeared to even understand his post.

    His contribution WAS GENUINE as we were having the same issues and I read this thread!
     
  6. tekknow

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    You would use different ports becauuse those ports are already in use on the server for another program. Lets say you had two different PBX programs running and one uses default 5060 port, the other you would have to change to a different port.
     
Thread Status:
Not open for further replies.