outbound call gives engaged tone

Discussion in '3CX Phone System - General' started by hairymonster2000, Aug 5, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hairymonster2000

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Have set up 3cx and am unable to make outbound calls. Can receive inbound calls, can call between extensions and perform call transfers but cannot dial any outbound number, even virtual numbers. VOIP provider is Inphonex. Here is a copy of the log for the failed call.

    19:58:46.421 Call::Terminate [CM503008]: Call(37): Call is terminated
    19:58:46.359 Call::RouteFailed [CM503015]: Call(37): Attempt to reach [sip:01134902999636@192.168.1.34;user=phone] failed. Reason: Not Found
    19:58:46.359 CallCtrl::eek:nSelectRouteReq [CM503014]: Call(37): No known route to target: [sip:01134902999636@192.168.1.34;user=phone]
    19:58:46.343 CallCtrl::eek:nSelectRouteReq [CM503010]: Making route(s) to [sip:01134902999636@192.168.1.34;user=phone]
    19:58:46.343 Extension::printEndpointInfo [CM505001]: Ext.100: Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [Grandstream HT386 1.0.3.57 FXS0] Transport: [sip:192.168.1.34:5060]
    19:58:46.250 CallCtrl::eek:nIncomingCall [CM503001]: Call(37): Incoming call from Ext.100 to [sip:01134902999636@192.168.1.34;user=phone]
    19:57:11.593 StunClient::eek:nInitTests [CM506001]: STUN request to resolve SIP external IP:port mapping is sent to STUN server 75.101.138.128:3478 over Transport 192.168.1.34:5060

    3CX Phone System Version6.0.806.0 using grandstream ht386 setup as per the guide.

    Am very new to this so any assistance appreciated. Thanks.
     
  2. galal202

    galal202 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    did you set outbound rools ?
     
  3. hairymonster2000

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I've tried with and without outbound rules. Do I have to have outbound rules set, if so what guidelines would you suggest?
     
  4. hairymonster2000

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi all, sussed it.

    Whilst I'd done all the bits in the router and clicked on unblock at the windows firewall prompt, seems it didn't open all the ports needed.

    Turning off the windows firewall allowed outbound calls to be made.
     
Thread Status:
Not open for further replies.