Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

outgoing calls hang up after 20s

Discussion in '3CX Phone System - General' started by customercommunity, May 20, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. customercommunity

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi,

    We have been using 3cx with moderate success. In the last 24 hours we have hit a strange issue that doesn't make sense. We did install a new router around the same time but I dont see how that would be an issue?

    Incoming calls are fine. Outgoing calls start fine but hang up the called number after 20 seconds. The handset that originates the call in our office appears fine except there is nothing in the earpiece.

    We tested by calling a normal phone line in our office. The originator was a linksys handset and the receiver was a plain handset.

    All went well until around 20 seconds. Then the receiving line went beep beep giving a disconnected tone. The originating handset showed the call as still in progress with the timer ticking over but the handset was dead with no sound.

    We are running on Windows server 2003. The handsets are linksys spa942.

    Hope someone can help. This is a weird issue.

    Thanks
    David
     
  2. Ryandc

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    We need some logs posted. I experienced this same issue with call transfers a while back.
    Next up, are you using Gateways or VOIP/SIP trunks? If so, which model of Gateway?

    Some stuff you can try in the meantime. If you're using a gateway, make sure that it's configured properly. Update its firmware.
    There's new firmware for the SPA-942 as of April 20-something. 5.2.8. Install it and use it.
    Try restoring a 3cx backup after doing a net stop & start on the 3cx service.
    Do a factory reset on the problem phones and reconfig them.

    But most of all, set your logging to verbose so we can see exactly which device sigalled a disconnect, and then post the logs of a failed call here.
     
Thread Status:
Not open for further replies.