Patton 4112 - Cant dial out

Discussion in '3CX Phone System - General' started by terra, Oct 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. terra

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I have been chasing this issue for several days now and i need some help.

    I got a patton 4112 FXO(2) port device and it worked fine out of the box. Had to move the server and got a new IP for 3cx server and for the 4112, figured that it would be as easy as a new ip for the 2 devices, and al tho i can see the connection made in the 3cx server when ever i make a call i cant get a connection.

    Here is the 3cx log for this call, i need to punch 9 to dial out

    And here are the patton screen shots






    I cant seem to find out what im doing wrong, please any help will be appreciated.

    -Cesar
     

    Attached Files:

  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,875
    Likes Received:
    306
    09:12:53.038 [CM503025]: Call(52): Calling PSTNline:6868285@(Ln.10004@TJ_HQ)@[Dev:sip:10005@192.168.0.100:5062]
    09:12:53.020 [CM503003]: Call(52): Call to sip:6868285@192.168.0.100:5060 has failed; Cause: 504 Server Time-out; from IP:192.168.0.100:5060
    09:12:41.992 [CM503025]: Call(52): Calling PSTNline:6868285@(Ln.10004@TJ_HQ)@[Dev:sip:10004@192.168.0.100:5060]

    Why the different port numbers?
     
  3. terra

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    So yea that is an external IP, but why would it be trying to dial out to that it when the 3cx server and the gateway are on the same lan with private ips.

    where would this rule be coimng from, since i belive that i covered the outbound rule to pint to the lan gateway

    ext 100 is an external extension, that could be the reason that its routing the call from the external ip to the 3cx server
     
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,875
    Likes Received:
    306
    Sorry, I modified my previous post after thinking that that 3CX was probably a remote server, which explained the public IP. Did you modify the IP info in the 3CX trunk section, to reflect the gateways new IP?
     
  5. terra

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    yes and as far as the 3cx server is concerened its ok
     

    Attached Files:

  6. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,875
    Likes Received:
    306
    So the IP and port, that the gateway first registers with (after a power up), matches the IP and port that you have datafilled in the 3CX trunk section. Don't forget that unlike a set, with a gateway you need to tell 3CX it's IP (which I've never really understood the reasoning for).
     
  7. terra

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    yes as far as i can tell the 3cx server is talking with the patton device proper
     

    Attached Files:

  8. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,875
    Likes Received:
    306
    In the original log that you posted, it doesn't show the actual IP of 3CX, just the public IP and the private IP of the Gateway. Where did you change the IP of the server running 3CX, in 3CX, and what is it set to currently?
     
  9. zhang

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    What is the problem
     

    Attached Files:

  10. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,875
    Likes Received:
    306
    zhang

    Why are you responding to a post from 2011 ???
     
  11. MAH

    MAH

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am facing the same error too "504 Server time-out;from IP "
    Gents,
    Have you found any resolution on this?
     
Thread Status:
Not open for further replies.