Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Phones not keeping date and time information

Discussion in 'Windows' started by jvincent, Apr 29, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jvincent

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have a couple of phones that are not receiving the date and time information from the 3CX server we have set up to do so.

    The server we are using is the "3CX Phone System Management console v 11.0.28976.849"
    I have the Phone Provisioning settings tab pointed to the proper time server, with "enable daylight savings time" checked and configured appropriately.

    Some phones are able to receive the date/time settings correctly, some do not. The same model of phones will work in some instances, but not work in others.

    The phones I am using are the SPA941s, SPA504gs, and some 7940s and 7969s.


    Any advice on how to correct this?
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,117
    Likes Received:
    329
    In the phone itself, there is a setting for an external NTP server. This would be set from the auto-provisioning file, or manually. It might be that the server name, or IP is incorrect, or that the set is unable to contact it. If an NTP server URL is used, be sure that the set can access a DNS server to do an IP lookup.

    If you can access the set menu (GUI), you can make changes manually (test different NTP servers) to see if the time is then picked up. The provisioning file would then have to be corrected so that the same information is picked up the next time the set requests the file.

    If you find that the minutes (but not the hour) are correct, then an incorrect time zone may have been selected.
     
  3. jvincent

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    The phones (both the correct and incorrect phones) and the server is pointed towards 64.147.116.229
     
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,117
    Likes Received:
    329
    Then, as long as the network settings in the non-working sets are correct, it should be working. Have you swapped a working and non working set, so that the non-working picks up the others configuration file? It could be a set issue, but as it's more than one, that is unlikely. You didn't do any network changes/re-arrangements shortly before this began happening, did you?

    Have you tried manually entering a different NTP server, just to test? Has the time setting ever worked on these sets?
     
  5. jvincent

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have not tried manually entering a different NTP server, I will see what that does shortly. The time setting used to work on these phones, and I cannot pinpoint any sort of event that changed that fact.
     
  6. jvincent

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    So it turns out the NTP server we were using had a status of "system going offline". I changed the NTP server on the 3CX Management Console, rebooted the phones, and now everything looks good, with the exception of the 7940s and the 7969 series still not showing any date or time for some reason.
     
Thread Status:
Not open for further replies.