Polycom IP 7000

Discussion in '3CX Phone System - General' started by techmikeny, May 10, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. techmikeny

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    We have a Polycom IP7000 connected to our 3CX Phone system. It had been working with no issues, but it always struggled to connect to the network after a reboot of the server, provision and register with 3CX. I almost always had to login to the web interface and re-save the settings. I had also lost access to the phone's local admin features. I did have admin access on the web interface.

    I found the key combination to reset the phone to factory defaults. I held down the 1,3,5,7 keys for about 3 seconds and it prompts for the admin password, 4,5,6. This is successful. It resets the configuration and reboots after some time.

    However, now, I receive a different page on the web interface, It is a very basic page with "Welcome to Polycom Web Configuration Utility" and a login for either "User" or "Admin". The password should be back to default of 456 for Admin and 123 for user, however, neither of these passwords work for either user.
    I tried some other combinations and other passwords, but none are successful. I receive a blank page containing "Authorization failed."

    I am able to set the admin and user passwords on the phone set, but they have no effect on this web config utility.
    I do have the most recent version of 3CX version 11. We also have another polycom phone, IP670 that works successfully.

    Any assistance would be greatly appreciated. I tried accessing the Polycom forum, but it seems to be down. The phone doesn't seem to be getting the config files from the server either.

    Thank you,
    Mike
     
  2. lneblett

    lneblett Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    61
    When you did the factory reset, you set the device back to an "out of the box" configuration. The phone will not pick-up the config files as it does not know anything about your system since the reset. The provisioning path was very likely erased.

    The login name should be "Polycom" and the password will be either "123" or "456" depending upon if you want "user" or "admin" access respectively.

    As far as the difficulty in registering with the network after a reboot, you may want to examine the registration settings in the phone. You might want to shorten the registration period and see if that helps.
     
  3. techmikeny

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Unfortunately, there is no option to log in as "Polycom" for user name. There is only a password field and user type radio buttons. "User" and "Admin" The passwords, 456 and 123 return "Authorization failed." message on the web page.

    I can possibly try to login by FTP from an FTP protocol. or SSH. Any thoughts?

    Thank you,
    Mike
     
  4. techmikeny

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Some good news. I was able to get the phone to register to the 3CX system using the phones built-in menus, but I still can't access the web interface. Still get the same error as before.

    Thanks,
    Mike
     
  5. lneblett

    lneblett Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    61
    What firmware version? The info I provided was for latest 4 code and perhaps if running 3 code there is a difference.
     
  6. techmikeny

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I believe everything is properly updated. Here is the info I gathered from the phone menus

    SIP ld Version 4.0.3.7562
    Components: POLYDSP PNX1700 MEM1 FS1 version 6.2.0.0088
    P/N 3150-11580-620

    Soundstation IP 7000
    Assembly 3111.40000.001 rev j
    Bootblock 3.0.2.0024
    Updater 5.0.1.10553

    Thanks for following up,

    Mike
     
Thread Status:
Not open for further replies.