Postgres Database Server Service Will Not Start

Discussion in '3CX Phone System - General' started by malcolmh, Feb 4, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. malcolmh

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi

    I'm new to 3CX and VoIP. My problem is that when I installed the system as a trial over our intranet everything worked fine but when I had to reboot the server running the system the Postgres Database Server Service did not start even though it is set to Automatic. When I tried to start it manually it I get ' Error: 1069-The service did not start due to logon failure'. When I go to the service logon tab it is asking for a username and password for thr '\phonesystem_3cx_' account. This is where I am stuck as I do not have them. Is there a default username and password and why do I get this problem?

    Thanks for reading :cry:
     
  2. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,887
    Likes Received:
    189
    Did you remove the phone system user by any chance from windows?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. malcolmh

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    As far as I know not. I just rebooted the server.
     
  4. jantoney

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Hey,
    to rule out anything that you may have/have not done try reinstalling the 3cx system.
    dl the latest version (v3790) and install it with out uninstalling the old version. This should keep any settings you may have put in there but should reset everything else.
    http://www.3cx.com/ip-pbx/downloadlinks.html

    one more thing to try... in services tick on the box that allows the service to interact with the desktop, and try setting the service to start using the local system credentials...
    It may give you more of an error if it fails and it can interact with the desktop...

    all else fails... uninstall the whole thing and install again... it may be something that changed before you restarted and was only a once off thing.

    also...
    - what version did you install?
    - on what operating system?
    - What Antivirus are you running?
    - Can you get into the 3CX web based control pannel at all?
    - Are there any other relevent logs in Event Viewer around the same time that log is posted?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. malcolmh

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks for all that, a very comprehensive reply much appreciated. I'll work my way through your suggestions and let you know how I get on. 8)
     
  6. AndreasMetal

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    AAh..Experiencing the same problem..

    But in my case the 3CX Database Server Service can't Begin. All other 3cx Services can begin, but Database Service not.

    After that, I downloaded again the 6th Version of 3CX but it says, that it can continue because 3CX Database server can't start..:(

    PlEaSe HeLp,
    Thanks


    any help/comment will be apreciated
     
  7. worksighted

    worksighted New Member

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    If you go into the services control panel and right click "3CX Database Server" and select properties....go to "log on" tab....what user is the process running as?

    Mike
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. AndreasMetal

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    User: phonesystem__3cx__

    ;)
     
  9. jim@itstod.se

    jim@itstod.se New Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    We had the same problem two weeks ago after we made the server where 3CX is installed on a secondary domain controller.

    Adding the phonesystem__3cx__ user to the security policy "Log on as a service" under "Default domain controller security settings" and rebooting the server solved the problem for us.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.