Problems with phonesystem / router

Discussion in '3CX Phone System - General' started by tommirock, Jun 16, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tommirock

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi there.

    Ive been using the 3CX phone system running on windows server 2003 for many years without any issues on version9 and on a using a netgear dg834 router.

    I had to reformat the server last week and i also upgrade the router to a Netgear DGN3700 N600.
    Have installed windows server 2008 and the latest version of 3CX phonesystem and restored my backup.

    The phone system when we make outgoing calls has one way audio only but works fine if somebody calls in, however some times even if someone calls in it is one way audio only and the digital receptionist doesn't play to the caller its just blank.

    I plugged in my old Netgear DG834 router and everything started working fine.
    So back to the new router, i have opened all the ports necessary as stated on the 3CX website and also ran the firewall checker in 3CX phonesystem which it shows all checks passing OK.

    Can anyone help me shed some light to this mystery or what I haven't configured right on the new Netgear DGN3700 Router.

    Thankyou in advanced.
     
  2. craigreilly

    craigreilly Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    2,969
    Likes Received:
    182
    I found opening all ports outbound from pbxip to all external Ips helped me on my watch guard.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,366
    Likes Received:
    228
    Could it be an issue with SIP ALG?

    http://www.ehow.com/how_7468898_disable-sip-alg-netgear.html
     
  4. jpillow

    jpillow Well-Known Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    0
    Sounds like an issue with your router configuration, be assured when you enable port forwarding on your router its both TDP and UDP.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.