Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

provisioning config not found

Discussion in '3CX Phone System - General' started by DeepB, Jan 9, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DeepB

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Hello,


    when I go to phones, select a phone (with a custom template) and then select "Config" it says 404 File not found.
    3cx_notfound.PNG

    I changed the provisioning template, but all phones are still using the old version of the template.
    Any ideas how to proceed?

    Thanks
    Daniel
     
  2. eddv123

    eddv123 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    1,441
    Likes Received:
    189
    Hi Daniel,

    My first thoughts is something to do with file location, can you confirm the folder path where you put your custom template and does it appear when configuring/provisioning your extension?

    You didn't amend the default template did You?

    If it was an error with the template itself you would get a list of errors on provisioning - which look like a lot of garbelled text.
     
  3. DeepB

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I went to settings -> templates and then copied a template and then edited the copy.

    I do not know the folder path where the custom template is put at, as I made/edited it useing the 3cx Managementwebsite.

    Where would I see the provisioning errors? I get nothing in the event log.
     
  4. DeepB

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    some additional info:

    I factory resetted a yealink t48g. It then shows up as "new" in phones.
    I asign it to an extension using the default template for the phone.
    Then I reboot the phone. It gets the 3cx background (so some part of provisioning works), but it does not provision the account or anything else. So the phone still shows "no service" and in 3CX shows up under the "new" phone.
     
  5. Saqqara

    Saqqara Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    1,255
    Likes Received:
    203
  6. DeepB

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    What are the extra steps? unfortunatley I do not find any yealink specific steps in the link you mentioned.

    Also this worked flawlessly until recently (yesterday afternoon?)

    Update: after factory reseting the yealink for the second time I can provision it again with the default template.
     
  7. Saqqara

    Saqqara Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    1,255
    Likes Received:
    203
    Section titled
    Yealink-specific template changes
     
    #7 Saqqara, Jan 9, 2018
    Last edited: Jan 9, 2018
  8. DeepB

    Joined:
    Jan 4, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    how the hell did I overlook that? Sorry.
     
Thread Status:
Not open for further replies.