Remote access not working with Linksys WRT54G2

Discussion in '3CX Phone System - General' started by manistopit, Apr 17, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. manistopit

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Remote access not working with Linksys WRT54G2
    My port ranges (application)RTP (start)9000 to 9015 (protocol) UDP (enable)
    My port ranges (application) SIP (start)5060 to 5060 (protocol) UDP/TCP both (enable)
    My port ranges (application) Tunnel (start)5090 to 5090 (protocol) UDP/TCP both (enable)
    My port ranges (application) RTP (start)10000 to 40000 (protocol) UDP/TCP both (enable)

    I enter everything right in order to enable remote access in 3cx sip phone and 3cx server ,But still not working

    Somebody told me to check firewall log and Check what is happening with connections to port 5090 if they are being received and transferred ,I dont know how to do that
    Can anyone help
    Pleaseeee
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. mhanson

    mhanson New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    186
    Likes Received:
    1
    I have the same router, with the same settings and it works fine. I might be able to help on this.

    Are you having a problem with remote phones or remote access? It isnt fully clear to me from your post.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. manistopit

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Thank you
    Its with remote phones we are not able to get access its givine me error of
    ""error 408 request timed out""
    otherwise in our office its working fine but not in remote access
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. manistopit

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    still waiting
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. mhanson

    mhanson New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    186
    Likes Received:
    1
    Sorry, It took me a few days to get a chance to test this.

    I was able to register remote soft phones without any issues. How are you trying to configure them? Maybe you can attach a screen shot.

    Are you familiar with Wire Shark?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. manistopit

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    @above
    Thank you mate its all sorted now
    But we are not getting voice at our pbx end ...remote access able to hear ring and our voice but we are not able to hear anything
    I think its a STUn error
    Need help thank you
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. ciscotech2007

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    You need to clearly define your issue.

    (1) Do you need remote access to your 3CX web management console, meaning you want to connect to your 3CX management console from OUTSIDE your local area network?

    OR

    (2) Do you need to configure a remote extension, an extension that is NOT on your LOCAL AREA NETWORK that traverses the internet and connects and registers with your local 3CX server as a usable extension?

    ---------------------

    (1a) Your ISP may not allow for port 80 traffic. Some ISPs will not allow this. You need to enable remote desktop if your machine is windows xp or windows server edition. Google 'enabling windows remote desktop'.

    (2b) External extensions are not rocket science but are challenging. If you really need to configure this you need to reach out to a 3CX partner to help you to configure everything. You will need to have STATICALLY MAPPING ROUTERS on both ends as well as STUN servers to start. Tunneling service may help... theres more to it.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. manistopit

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Thank you all we are able to sort it out now
    Anybody need any help on relate to Remote access kindly contact me

    manistopit@gmail.com
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.