Remote Phone unable to join network at remote site, but can still make calls

Discussion in '3CX Phone System - General' started by ahodge7, Jan 19, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ahodge7

    Joined:
    Aug 25, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hello, we recently did some work on our connection to our phone server which resulted in a changed default gateway IP. While changing everything in office on the LAN was no sweat, we do have one IP phone off site (the company owner's home office phone) and it won't be recognized on our network. I reprovisioned it and reestablished the link to his extension, so 3CX recognizes it on the list of phones and not as a new phone but assigned to him. He has another IP phone for when he's in office which works fine now, and the way this was configured before was that his calls would ring to both phones. Now it only rings to the in office phone. I thought it might have to do with the listening ports, but none of that info changed. Only the default gateway IP.

    Could this be an issue with the router it's plugged into off site? He can make calls out, but when he reboots it and let's it load everything, it says no network found. When I reprovisioned his off site phone, I was following one of the numerous 3CX guides, and there were so few steps that I fear something was left out.
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,586
    Likes Received:
    252
    I would start with the 3CX activity log. Have someone power up the remote set (just to get a registration attempt), check the log. Does it show the public IP (and unique port) assigned to the set? Does it show a private IP? Is there a port conflict on the remote network?

    Might be a STUN issue if the private IP is showing.

    Probably not, but never rule out anything.
     
Thread Status:
Not open for further replies.