Returning missed calls from 3CXphone

Discussion in 'Windows' started by gmcfad, Feb 14, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gmcfad

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm new to 3cx so here goes. Installed 3CX last night and now have everything working correctly - inbound and outbound using Viatalk as my SIP provider. Configured 3 extensions, two using 3CXphone and one with Cisco 7912. As stated, inbound and outbound, as well as extension to extension work great. But, when I try to return a missed call using 3CXphone (using the missed call icon) I get the following error:

    11:49:36.281 [CM503020]: Normal call termination. Reason: Not found
    11:49:36.281 [CM503016]: Call(37): Attempt to reach <sip:1XXXXXXXXX@192.168.1.30:5060> failed. Reason: Not Found
    11:49:36.265 [CM503014]: Call(37): No known route to target: <sip:1XXXXXXXXXX@192.168.1.30:5060>
    11:49:36.265 [CM503010]: Making route(s) to <sip:1XXXXXXXXXX@192.168.1.30:5060>
    11:49:36.250 [CM505001]: Ext.100: Device info: Device Identified: [Man: 3CX Ltd.;Mod: 3CXVoipPhone;Rev: General] Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [3CXVoipPhone 4.0.9878.0] PBX contact: [sip:100@192.168.1.30:5060]
    11:49:36.234 [CM503001]: Call(37): Incoming call from Ext.100 to <sip:1XXXXXXXXXX@192.168.1.30:5060>

    It appears that I am missing a "9" so no outbound route is found. It works fine if I dial the number from the number pad - using a "9" in front of the missed number.

    What am I overlooking???

    Thanks much.
     
  2. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    61
    Hi
    My opinion is the issue you describe is a normal one for any phone: it receives the "pure" external phone number, so to dial it back the outbound rule prefix it is required.
    However, I guess such kind of issue may be avoided by tuning the format/kind of outbound rule(s) in the PBX - "call from extension(s)", "call to numbers with a length of" - to avoid an outbound rule prefix.
    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,375
    Likes Received:
    231
    Maybe we need an option on the next 3CX softphone where you can "predial" a prefix on the keypad, then hit the re-dial last number button?
     
  4. igor.snezhko

    igor.snezhko Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    664
    Likes Received:
    4
    The better way is to modify Caller ID in the Inbound rule. See for example http://www.3cx.com/forums/modification-of-inbound-cid-12495.html
     
  5. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    61
    We already implemented this feature in the Skype gateway, exactly because of this issue, but it's implemented at a, let's say, elevated level, it automatically appends a prefix tho the "from" calling the SIP destination, so this one, when call-back, has nothing to do but just to click the button. But this is a gateway, while a phone is an "end-point", a different story.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. pdq

    pdq

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Where is Global Options Node?
     
  7. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,444
    Likes Received:
    61
    What "global options node"? :roll:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. LeonidasG

    LeonidasG Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    1,406
    Likes Received:
    81
    Your PBX > Settings > General > Global Options
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.