Sangoma A400 is not registered to 3CX

Discussion in '3CX Phone System - General' started by muhammed, Dec 31, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. muhammed

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hello All,

    I have Sangoma A400 4 FXO port with PCI. i installed netborder express, and istalled the drivers. in netborder express, my gateway is running. in 3cx, i created a gateway for my sangoma card. . my sangoma card in 3cx ; 4 port : 10000, 10001, 10002, 10003. and i created an extension for my sangoma phone number .phone number : 16, 17, 18, 19. for 10000 port, i routed it "connect to extension : 16". for 10001 port i routed it "connect to extension : 17". for 10002 port i routed it "connect to extension : 18".for 10003 port i routed it "connect to extension : 19". for the extension 16, i set up the authenticcatin ID: 10000 and password 123. for the others i set up the same. the problem is, my extensions are not registered. where is the error? why not registered.
     
  2. sigma1

    sigma1 Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    542
    Likes Received:
    1
    Wireshark is your friend (please post log and capture).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,749
    Likes Received:
    285
    I must be missing something. You mention the Sangoma FXO (trunks), all well and good, but what are you using as extensions, the ones that are not registering?
     
  4. muhammed

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    In fact, i don't know the system very well. in te past i used a voip gateway, that is communicate with IP. I was creating extensions for it. for the sangoma, doesn't need the extension? if i don't need the extension, how can i see the communication with 3cx and sangoma?
     
  5. sigma1

    sigma1 Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    542
    Likes Received:
    1
    Each port does have an "extension" you are correct.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. muhammed

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    i foun something. after the created my sangoma gateway to 3cx, i generated the config file. i changed the name "routing-rule". i put it to "C:\Program Files\Netborder\Express\Gateway\config". after that. i restart tge my sangoma gateway. configuration synched is green and the gateway is running. Then i checked Configuration/Routing Rules in the gateway. when i click "Submit changes". there is an error that is " File not saved!XML file is not valid: GWRoutingRuleParser::parseXML; Parsing error: xml_rules_routing_rules::parse() called on wrong xml node" so, something is wrong. 3CX created wrong config file. why? what can i do? how can i solve?
     
  7. muhammed

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    this is still alive problem. please help me!!!
     
Thread Status:
Not open for further replies.