Send different Caller ID internally and externally

Discussion in '3CX Phone System - General' started by ckatterl, Dec 9, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ckatterl

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    6
    Hi there,

    (how) is it possible, to send a different source-number internally?

    I have an extension, which is member of a queue and i want to send the number of the queue instead of the "real" extension number.
    I tried with the field "outbound caller id" in the extension properties without luck...

    BR, Christian
     
  2. ALuisPV

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    Hi ,

    if you put a number in "Outbound Caller ID", this will be the Caller ID for external calls of this extension. You should check two main points:

    - The Provider: allows you to use this Caller ID?
    - The Provider: From wich SIP Filed takes the Caller ID?. For instance, if the provider uses the "SIP From User ID" header to take the Caller ID, you will not see the Caller ID in the destination.

    Check with the provider these two points and you can configure 3CX to place the correct Caller ID in the correct SIP Header for the provider.

    Anyway there are other points that you can check, but I think that these 2 points are the most importants at the beginning.

    Best Regards.
     
  3. ckatterl

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    6
    Hi,
    thanks for the answer.
    So there's no possibility to change the number, which is shown internally?
     
  4. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    5,486
    Likes Received:
    358
    No i am afraid not
     
  5. ckatterl

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    6
    Damn.
    I have call queue with ext. 2503 and ext. 2598 is logged into this queue.
    How can i ensure, that noone (from internal) can call 2598 directly... this is my main goal.
     
  6. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    5,486
    Likes Received:
    358
    You should be able to achieve this by creating an exception. Assuming you are on V15 navigate to extension 2598 >> Forwarding rules>> Exceptions and add all extension (you can create ranges e.g. 0000-5000 or 0000-1000,1001-5000) and set destination end call for all hours.
    Make sure that your queue number is not included in that range.
     
  7. ckatterl

    Joined:
    Nov 15, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    6
    This worked, thanks!
     
  8. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    5,486
    Likes Received:
    358
    Glad we could help
     
Thread Status:
Not open for further replies.