Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Siemens work, Snoms dont - 3cx v3 and 5

Discussion in '3CX Phone System - General' started by waggy, Apr 15, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. waggy

    Joined:
    Nov 26, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi
    I have 2 server setups, one running 3cx v3 which is the original server (server 1) and Server 2 is running 3cx v5 (I backed up server 1 and restored it to server2 - so config is or was the same).

    Server 1 used purely voip provider, whereas Server 2 runs a Patton 4114 happily, with overflow onto voip provider.

    If I set the reg or ob proxy to server 1, both the gigasets and the snoms work fine. If I set it to server2, just the gigagsets work (no audio on the snoms). Irrelevant of whether the server is routing the call through voip provider call minutes or via the patton. However, the snoms work fine when they're internal with the server - its only the snoms that are out in the field - all natted and not possible to change that.

    The server itself (both) is on an external ip.


    I'm thinking it's something to do with the STUN, but why then would it work on server 1 if it was that? If the server 2 was set up incorrectly, then the gigasets wouldnt work. It doesnt seem to have any effect if I switch the Stun on or off.
    Heeeeelp!!!

    I notice that the option to switch a user from being external to internal has disappeared form v3 to v5 - or am I being clueless?

    Thanks
     
Thread Status:
Not open for further replies.