SIP ALG

Discussion in '3CX Phone System - General' started by MikeyG.IT, Feb 22, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MikeyG.IT

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Does SIP ALG play any factor when using a patton gateway? I am experiencing no outgoing call audio on a coule calls a day. According to my call log the calls goes out but I have no audio.
     
  2. jimbo59

    jimbo59 Member

    Joined:
    Nov 17, 2017
    Messages:
    358
    Likes Received:
    77
    Do you have 9000-9500 open and pointed to 3CX?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. MikeyG.IT

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    No. From my understanding I didn't know that is important when not using a voip provider. I am using analog lines with a patton gateway.
     
  4. eddv123

    eddv123 Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    897
    Likes Received:
    137
    SIP ALG should not effect the calls as they are not going out via the Internet connection. That being said always turn off SIP ALG.

    If you are using analogue lines (and bear in mind I am not sure where this gateway is located) check you do not have any PBX-like features enabled on the lines (e.g. FeatureLine in the UK) as this would change the tones and is incompatible.

    Plug a standard phone into the line and confirm you get dialtone and sounds normal.

    You could also try debugging the FXO: https://www.patton.com/support/kb_art.asp?art=327&
    Use the FXO commands only.
     
  5. MikeyG.IT

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    What other things could be causing this? 99% of incoming and outgoing calls work just fine. There is just a random couple of outgoing calls that don't have audio.
     
Thread Status:
Not open for further replies.