Skype for Business

Discussion in '3CX Phone System - General' started by GCollis, Dec 16, 2016.

Skype for Business 5 5 1votes
5/5, 1 vote

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GCollis

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    39
    Likes Received:
    6
    Hi,

    Is there any intergration with office365/Skype for business?

    I have a UK based customer that is wanting to intergrate with Skype for Business.

    Thanks
    Gary
     
  2. XanthiZ

    3CX Support

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    7
    Hello GCollis !

    Soon there is going to be a release for the Integration with Skype for Business !
    We dont have an ETA yet but we will publish it in the 3CX Blog as soon as it is released :)

    Regards
     
    #2 XanthiZ, Dec 19, 2016
    Last edited: Dec 19, 2016
  3. aditel

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Hi XanthiZ, on the blog today we could read about S4B. But how to get it to work? I how update my 3CX client and what are the next step?
     
  4. aditel

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Hi XanthiZ, on the blog today we could read about S4B. But how to get it to work? I how update my 3CX client and what are the next step?
     
  5. XanthiZ

    3CX Support

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    7
    Hello aditel,

    Until the end of the week we are going to release an installation named 3CXSkypeForBusiness.

    The Pre-requisites will be the following :
    1) 3CX Client for Windows V15 SP4
    2) Skype for Business 2015 or 2016
    3) Your PBX needs to have PRO or Enterprise License
    4) 3CXSkypeForBusiness installation [Which will be released]

    Basically you are going to download the executable. Run and install 3CXSkypeForBusiness.
    Then you will need to restart the Skype For Business.
    After that you will be able to make calls from Skype for Business to 3CX Client for Windows.
     
    aditel likes this.
  6. aditel

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Hi, does the customer need to have i physical server or can they use it with Office365?
     
  7. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,407
    Likes Received:
    456
    Skype for business will have to be installed on your machine. If you have office 365 you will need to download it.
    Once it's released there will more details in the blog post following the release.
     
  8. XanthiZ

    3CX Support

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    7
    aditel likes this.
  9. aditel

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Great I have installed it.
    Are there any plans to synchronize presence to and from the 3CX and S4B?
     
  10. aditel

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    XanthiZ, are there any plans to synchronize presence to and from the 3CX and S4B? :)
     
  11. XanthiZ

    3CX Support

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    46
    Likes Received:
    7
    aditel likes this.
  12. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,935
    Likes Received:
    250
    With office 365 yes...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.