SKYPE GATEWAY FAILS reason: failed [remote device error]

Discussion in '3CX Phone System - General' started by G_3CX, Sep 21, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. G_3CX

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi There,

    I have setup 3CX Gateway for Skype. The setup was working fine however, after a small LAN reshuffle (don't think is cause). I now cannot establish a successfull Skype connection through 3CX gateway. My outgoing rule seems fine (unchanged from when working). I can see my virtual port 10004 activate in 3CX to initiate with gateway. That works. gateway log shows this:

    17:13:18:129 - Info : Incoming call from PBX ringing
    17:13:18:129 - Info : Outbound call requested
    17:13:18:129 - Info : Creating a Skype call to account [006494422452]
    17:13:18:161 - Info : Call (skypeid 3437) created for account [006494422452]
    17:13:18:161 - Info : Port check - Port [127.0.0.1:22500] is free
    17:13:18:348 - Info : Call (skypeid 3437) identified, [23885] calls [006494422452]
    17:13:18:348 - Info : Call (skypeid 3437) identified, [23885] calls [006494422452]
    17:13:18:348 - Info : Call (skypeid 3437) has been ended by Skype, reason: failed [remote device error]
    17:13:18:364 - Info : PBX call has been ended by PBX

    I originally suspected my ISP. I closed down the gateway and fired up skype with the same account as the gateway uses. All good. So I am guess it's not my ISP.

    I am not sure where to start looking, I am a little curious about the , [23885] calls [006494422452] though as 23885 is our landline number.

    3CX Log looks like this for same call attempt:

    17:13:46.223 [CM503008]: Call(24): Call is terminated

    17:13:18.207 [CM505002]: Gateway:[SKYPE] Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [3CXSkypeGateway 2.0.8742.0] Transport: [sip:192.168.1.118:5060]

    17:13:18.207 [CM503002]: Call(24): Alerting sip:10004@127.0.0.1:6060

    17:13:18.020 [CM503024]: Call(24): Calling PSTNline:006494422452@(Ln.10004@SKYPE)@[Dev:sip:10004@127.0.0.1:6060]

    17:13:18.020 [CM503004]: Call(24): Route 1: PSTNline:006494422452@(Ln.10004@SKYPE)@[Dev:sip:10004@127.0.0.1:6060]

    17:13:18.004 [CM503010]: Making route(s) to <sip:69006494422452@192.168.1.118>

    17:13:18.004 [CM505001]: Ext.11: Device info: Device Identified: [Man: Yealink;Mod: T28;Rev: General] Capabilities:[reinvite, no-replaces, unable-no-sdp, no-recvonly] UserAgent: [T28] Transport: [sip:192.168.1.118:5060]

    17:13:18.004 [CM503001]: Call(24): Incoming call from Ext.11 to <sip:69006494422452@192.168.1.118>

    Any help would be much appreciated.
     
  2. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    58
    Hi
    This line tells that gateway's Skype client doesn't like something in its audio devices configuration. Do you configured it using a Remote Desktop Connection?
    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. G_3CX

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Okay, yes I have moved the gateway machine to a server room and yes, I am accessing via RDP. Do I need to re-tweak audio settings of skype client on gateway machine, then exit client and fire up skype gateway? If I have no headphones or audio devices attached, what should my audio settings be set to?
     
  4. Vali_3CX

    Vali_3CX Well-Known Member
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    1,416
    Likes Received:
    58
    Hi
    ok, first important thing - machine where Skype is installed should have audio drivers (this is a MUST for Skype). Then, also important:
    when you use RDC to configure Skype (gateway), be sure that on RDC dialog you set it to play sound ON REMOTE computer (where is Skype), not on yours. Otherwise, Skype will store the audio settings for RDC audio drivers, which will become unavailable when you close the session.
    Hope it helps.
    Regards
    vali
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. G_3CX

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi Vali, all good, that was the issue. Thank you so much for your help.
     
Thread Status:
Not open for further replies.