Soft client Error

Discussion in '3CX Phone System - General' started by petewatterschats, Feb 23, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. petewatterschats

    petewatterschats New Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    A windows softphone client can not establish connection with 3CX WEB API

    what does "Presence" mean in a 3CX context

    Attached is the error screen
     

    Attached Files:

  2. 12494

    12494 Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    298
    Likes Received:
    29
    Presence is the Available/Away etc status indicators.

    Have you run the Firewall Checker and does it pass all tests?

    Allen
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. petewatterschats

    petewatterschats New Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    The server and the client are on the private network
     
  4. complex1

    complex1 Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    788
    Likes Received:
    45
    Hi,

    Did you provisioning the phone by welcome mail?
    Is this the only client that has this kind of issues?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. NickD_3CX

    NickD_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 2, 2014
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    77
    Also during the 3CX Phone System setup, what DNS option did you choose, "Split DNS" or "Internal FQDN and External FQDN"? What did you enter at that point?

    One more thing you could do is to try opening the Provisioning File you used to provision the 3CX Phone (if you didn't use one, use one) app with a text editor, and find the line towards the end of the file that starts with the tag <MyPhoneServerLocalSSLAddr>, the URL found there, if you put it into a browser internally will it show something?
     
  6. petewatterschats

    petewatterschats New Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    I do not remember which one I used is there a way to find out
     
  7. NickD_3CX

    NickD_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 2, 2014
    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    77
    You can deduce that from the the other thing I mentioned I suppose. I would recommend checking what I previously mentioned:

    Also just to clarify when I said "...if you put it into a browser internally..." I meant on the PC running the 3CXPhone app.
     
Thread Status:
Not open for further replies.