Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Softphone V15 does not convert + to 00

Discussion in 'Windows' started by MastexSoftware, Aug 26, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MastexSoftware

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Since my update from V14 to V15 my Windows Softphone does not convert the + to 00 anymore.
    The setting in the accountsettings is still active and seems to be correct.

    But when entering (or copy-paste, or using the hotkey F11) a phone number starting with a +, the + is not converted to 00.

    Anyone any idea?
     
  2. ian.watts

    ian.watts Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    532
    Likes Received:
    1
    Same issue.. I was thinking of trying an outbound rule to "fix" that issue and see what I get. If I try the redial from the app, it fails to route. I have to copy/edit/paste for it to work at all.

    I may have to adjust the inbound CID to drop the + there.. I'd rather not have to do that if I didn't have to. E164 is set to drop if same country (+1), but I'm not sure if that even comes into play.

    Haven't tried enough things yet.. maybe somebody else has, or 3CX can reply with a better answer.
     
  3. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,326
    Likes Received:
    532
    Hello there,

    Check and see if the following option is selected on the widows client:

    settings >> configure accounts>> double click on the account>> advanced settings>> scroll down to replace + with 00 and make sure it's selected.

    Let us know if this worked.
     
  4. MastexSoftware

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    If you read my first post, you will find the answer....
    Yes, this is still enabled, and it is still not working.
     
  5. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,326
    Likes Received:
    532
    Is your phone in CTI mode? This option is for CTI mode as the hard phone cannot process the + sign.
    The windows client can send the + sign to the PBX and from there the PBX will look in the E164 rules to see how this will be processed. If E164 is disabled then the + sign will be handled in the outbound rules as you specify.
     
  6. ian.watts

    ian.watts Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    532
    Likes Received:
    1
    I'm in softphone mode, E164 processing is enabled, and it doesn't work.
     
Thread Status:
Not open for further replies.