SPA922 always considered as busy

Discussion in '3CX Phone System - General' started by laynis, Nov 4, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. laynis

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    I'm having an issue with a SPA922 recently installed. The phone is registering in the 3CX system, and both the console and the assistant are showing it as Registered (idle)
    I installed in fact 5 of them, and only one is failing...

    I've setup, on the extension (105), simple rules to transfert call to ext 100 for No Answer, and 102 on busy... and as you'll see on the log, 3CX is probably getting a busy status:

    22:06:42.984 [CM503008]: Call(97): Call is terminated
    22:06:39.484 [CM505001]: Ext.102: Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, no-replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [Linksys/SPA922-6.1.5(a)] PBX contact: [sip:102@192.168.0.9:5060]
    22:06:39.484 [CM503002]: Call(97): Alerting sip:102@192.168.0.101:5060
    22:06:39.359 [CM503025]: Call(97): Calling Ext:Ext.102@[Dev:sip:102@192.168.0.101:5060]
    22:06:39.359 [CM503005]: Call(97): Forwarding: Ext:Ext.102@[Dev:sip:102@192.168.0.101:5060]
    22:06:39.359 [CM503003]: Call(97): Call to sip:105@192.168.0.9 has failed; Cause: 486 Busy Here; from IP:192.168.0.102:5060
    22:06:39.312 [CM503025]: Call(97): Calling Ext:Ext.105@[Dev:sip:105@192.168.0.102:5060]
    22:06:39.250 [CM503004]: Call(97): Route 1: Ext:Ext.105@[Dev:sip:105@192.168.0.102:5060]
    22:06:39.250 [CM503010]: Making route(s) to <sip:105@192.168.0.9:5060>
    22:06:39.250 [CM505001]: Ext.110: Device info: Device Not Identified: User Agent not matched; Capabilities:[reinvite, replaces, able-no-sdp, recvonly] UserAgent: [3CXVoipPhone 4.0.9530.0] PBX contact: [sip:110@127.0.0.1:5060]
    22:06:39.250 [CM503001]: Call(97): Incoming call from Ext.110 to <sip:105@192.168.0.9:5060>

    I'm calling in that test from the SoftPhone.
    The phone itself is reporting the 2 lines as idle...

    I've tried to create a new extension, keeping only the Mac Address for Provisioning... make a factory reset of the phone and compared the advanced configuration with a working phone.. and the only difference is the SIP login information.

    I've uploaded the firmware of the phone with the latest one..

    I can still make calls, but cannot receive any from it.

    Any idea how I could troubleshoot that ?
    Thanks for your help
    Michael
     
  2. comresource

    comresource Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Messages:
    303
    Likes Received:
    0
    Do you have extension 105 marked as "Away" in the 3CX console?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,754
    Likes Received:
    286
    I see Ext 105 with two Ip's 192.168.0.102 and 192.168.0.9. Do you have 3Cx set to see the busy status of the extension based on the device and not the PBX? If set to the PBX status then any busy multiples of an extension will show ALL the same extensions as busy.
     
  4. laynis

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi,

    the IP 192.168.0.9 is the IP of the 3CX...

    The extension is set to Available...

    Michael
     
  5. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,754
    Likes Received:
    286
    Sorry, I'm on holidays at the moment, too much sun and drink! How have you got 3CX set to determine the busy status of the extension?
     
Thread Status:
Not open for further replies.