Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Telekom + PSTN Gateway Patton 4120

Discussion in '3CX Phone System - General' started by FirstZero, Aug 4, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. FirstZero

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    HY
    we are currendly testing 3CX and are using an Patton smart node 4120 for our BRI ISDN line from se Deutsche Telekom. We can get called but we cant make calls. What settings du i have to make to make it running?

    With greetings FirstZero
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,116
    Likes Received:
    329
    Does the 3CX Activity log show the call being passed on to the gateway, or is it failing because of, perhaps, outbound rules or lack thereof?
     
  3. FirstZero

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    It dosnt show anything in the log . Witch rules do i have to make?
     
  4. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,116
    Likes Received:
    329
  5. Saqqara

    Saqqara Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    203
    as above check your outbound rules
     
  6. FirstZero

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    ok we can now call to wired ühones but we can not reach into the mobile net ?
     
  7. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,116
    Likes Received:
    329
    So you can dial out, over your providers trunks, but only to landlines? If that is the case then it may be one of two things...your outbound rules are not set-up to include mobile numbers, or, your provider blocks calls to mobiles because of additional cost, perhaps an option that you have not set up. The 3CX logs will show you how far the call gets. If it is being sent to the trunk group, and the number format looks to be correct (you may need to confirm that), then you may have to speak with your provider to find out what is going on.
     
  8. FirstZero

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I dont think that it is the Providers fault because the old ISDN thelephones could call Mobiles
     
Thread Status:
Not open for further replies.